Șase sute de elevi care învață în instituții de învățământ din comune marginalizate din județul Iași vor beneficia, unii chiar pentru prima dată în viață, de acces la servicii stomatologice, în mod gratuit, în cabinetul stomatologic școlar mobil al asociației Merci Charity cu susținerea Kaufland România, până la finalul anului.

Proiectul susținut de Kaufland România vine în sprijinul a 600 de copii cu vârsta între 6 și 14 ani, scopul fiind pilotarea unei soluții de asistență stomatologică preventivă adaptată mediului rural.

“Acțiunea desfășurată în mediul rural vine ca un punct de plecare în educarea copiilor și încurajarea acestora privind importanța menținerii unei igiene orale corespunzătoare și a unui zâmbet frumos și sănătos”, Alexandra Lupuleasa, medic rezident ortodonție și ortopedie dento-facială, Iași.

Infrastructura medicală stomatologică fixă nu mai este o soluție pentru anumite zone georgrafice. Sunt comune în care peste câțiva ani numărul copiilor va scădea, unele școli se vor închide și atunci nu este justificată investiția într-un cabinet stomatologic fix în școală. De asemenea, lipsesc stomatologi care să profeseze în mediul rural adesea din cauza navetei sau a puterii slabe de cumpărare a populației dintr-o comună.

Cabinetul stomatologic școlar mobil va deservi concomitent 10 școli din mediul rural, echipa proiectului adaptând modelul tradițional de cabinet stomatologic școlar din mediul urban la realitatea și nevoile mediului rural. Judetul Iași a fost selectat pentru pilotare pentru că are o rată de marginalizare a comunelor printre cele mai mari din mediul rural (Atlasul zonelor rurale marginalizate, World Bank, 2016).

Programul de acces la tratament stomatologic oferit în regim mobil se va derula până la 31 decembrie 2022, în beneficiul a 600 de copii din 10 instituții de învățământ ieșene, comunele de care aparțin școlile și Direcția de Sănătate Publică Iași, contribuind la misiunea acesteia de prevenție pentru sănătate orală. Instituțiile de învățământ au fost selectate printr-un proces de exprimare a interesului și a unei grile de criterii de eligibilitate stabilită de asociație.

​Merci Charity Boutique este o organizație non-profit fondată în 2012 al cărei scop este sprijinirea cauzelor umanitare prin proiecte de sănătate și educație pentru copii cu probleme medicale și sociale. Asociația deține două cabinete stomatologice mobile și a contribuit la crearea legislației pentru înființarea, organizarea și autorizarea cabinetelor medicale mobile din România.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 151 de magazine în România.

Sursa foto: Asociația Merci Charity

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri