Cercetătorii chinezi au identificat un nou virus care se răspândește de la animale la oameni și care ar fi infectat câteva zeci de persoane într-un interval redus de timp.

Virusul Langya a fost identificat în estul Chinei, unde bilanțul infectărilor se ridică deja la 35 de persoane, majoritatea agricultori. El ar fi transmis de chițcani – o familie de animale insectivore din care există și în România nu mai puțin de 7 specii. Nu este clar dacă Langya se transmite și de la om la om, scrie Bloomberg.

Neomys fodiens TF 090829

Simptomele Langya constau în febră, stare de oboseală, tuse, lipsa poftei de mâncare și dureri musculare. De asemenea, se pare că ficatul și rinichii bolnavilor au fost infectați. Maladia nu este letală, dar alți viruși din aceeași familie – henipaviruși – produc boli extrem de grave, cu rate ridicate de mortalitate.

Testele făcute de cercetătorii chinezi au arătat că peste un sfert din chițcani sunt infectați cu o formă de Langya. De asemenea, un procent redus de capre și câini prezentau acest virus.

Totuși, oamenii de știință chinezi susțin că ”nu avem motive să ne panicăm”. Dar autoritățile sanitare din Taiwan au început deja monitorizarea cazurilor, pentru a stopa o posibilă epidemie.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri