Gral Medical investeşte 13 milioane de euro în construirea de la zero a două spitale oncologice în Ploieşti și în Craiova, pe care speră să le finalizeze până în 2025, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit reprezentanților rețelei de clinici private, este luată în calcul şi mărirea capacităţii spitalului din Bucureşti, dar şi implementarea de servicii noi pe spitalizare.

Lucrările pentru construirea spitalului oncologic din Ploieşti au început deja, după ce au fost obţinute autorizaţiile şi s-au stabilit toate detaliile privind termenele şi începerea activităţii.

Pentru spitalul oncologic din judeţul Prahova, bugetul de investiţii va fi de 6.4 milioane de euro, ce va acoperi toate categoriile de costuri, atât partea de construcţii, cât şi partea de echipamente medicale.

Spitalul OncoFort din Ploieşti este aşteptat de comunitatea medicală din regiune şi va oferi servicii medicale moderne şi performante, acoperind astfel nevoile serviciilor medicale oncologice din 3-4 judeţe învecinate.

Spitalul oncologic va avea o suprafaţă de 1.465 metri pătraţi şi va avea o capacitate de 20 de paturi. Este un concept nou ce oferă în aceeaşi locaţie atât diagnosticul, cât şi tratamentul celor mai importante afecţiuni oncologice cu care se confruntă românii, iar internările se vor efectua pe categorii de afecţiuni şi grade de diagnosticare.

"Ne bucurăm că vom demara construirea primului spital din Ploieşti, nu a fost uşor să luăm această decizie, având în vedere contextul economic din 2022. Atunci când operatorii de servicii medicale încearcă să îşi menţină rezultatele la nivelul anilor anteriori şi să fie rezervaţi la investiţii, noi am luat o altă decizie şi anume să investim în mai multe spitale.

OncoFort este un brand puternic şi a dovedit că a reprezentat un model de urmat pentru mulţi antreprenori şi astfel s-a dezvoltat o nouă piaţă ce oferă mai multe opţiuni terapeutice pentru pacienţii din România", a declarat Robert Şerban, acţionar Gral Medical.

În anul 2022, pentru primele 11 luni, compania a reuşit să obţină o cifră de afaceri de 44 milioane de euro, iar evoluţia din ultima lună oferă şanse reale de a finaliza anul cu o cifră de afaceri de aproximativ 49 milioane de euro, foarte aproape de ţinta propusă de 50 de milioane de euro.

Cele mai importante creşteri pe care le-a înregistrat compania au fost serviciile de laborator, serviciile oncologice şi serviciile chirurgicale ce au reuşit să devanseze cu aproximativ 10% rezultatele din anii anteriori.

Sursa foto: Gral Medical

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri