Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, InfoCons a realizat un studiu pe oferta de vopsea de ouă din România. Cei de la Organizația pentru Protecția Consumatorului (OPC) s-au bazat pe etichetele produselor tip vopsea de ouă și au analizat în total 61 de produse, majoritatea având multe E-uri în compoziție, se arată într-un comunicat.

Printre brandurile care au intrat în studiu se numără și Gallus, Carmin, Heitmann, Omnicolor și Atifco. Au fost verificate diferite tipuri de vopsea, cu pigmenți diferiți și cu gramaje diferite pentru vopsirea a mai multe sau, după caz, mai puține ouă. De asemenea, au intrat în analiză și pachetele de vopsea cu mai multe culori.

Conform InfoCons, din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în vopseaua de ouă, 98,36% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari). Mai precis, aproape 11,5% dintre produse au în compoziție 11 E-uri, iar peste 16% din produse au nouă E-uri în compoziție.

Din punctul de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent, situația se prezintă astfel:

  • 65,57% dintre produsele studiate au avut în componență acid lactic (E270);
  • 63,93% dintre produsele studiate au avut în componență azorubina (E122);
  • 54,10% dintre.

InfoCons mai notează și că produsele au „performanțe” foarte diferite. Ele sunt, evident, sub formă de vopsea lichidă, vopsea praf sau gel, iar cantitățile au fost cuprinse între 5g și 25g. Capacitatea de vopsire a fost cuprinsă între 10 și 120 de ouă. În urma centralizării datelor, s-a observat o diferență foarte mică între gramaj, dar o diferență mare în ceea ce privește capacitatea de vopsire.

Spre exemplu, cu 5 g de vopsea de ouă se pot vopsi 10 ouă, în timp ce cu doar 6g vopsea de ouă se pot vopsi 30 de ouă, vopseaua fiind de la același brand. Astfel, cu o diferență de un gram, vopsim cu 200% mai multe ouă. De asemenea, există și alte branduri prin care se pot 12 ouă cu 7 grame de vopsea, respectiv 30 de ouă cu 10 grame de vopsea.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri