Constructorul auto american Tesla a decis să recheme în service 2,2 milioane de vehicule, adică aproape toate vehiculele electrice vândute pe piaţa SUA, din cauza dimensiunii incorecte a semnalelor de avertizare, ceea ce creşte riscul unui accident, a anunţat Administraţia Americană pentru Siguranţa Traficului (NHTSA), potrivit Agerpres.

Este vorba de un număr mai mare decât cele 2,03 milioane de vehicule rechemate în service de Tesla, în urmă cu două luni, tot în SUA, cea mai mare operaţiune de acest tip demarată vreodată de Tesla până la acea dată, pentru a instala noi elemente de siguranţă pentru sistemul său avansat de asistenţă a şoferului.

Cea mai recentă rechemare la service include diferite modele de vehicule Tesla, inclusiv Model S, Model X, Model 3 produse în perioada 2017 - 2023, Model Y şi Cybertruck 2024, a precizat NHTSA. Este prima rechemare pentru noua camionetă electrică Cybertruck pe care Tesla a început să o livreze clienţilor la finele anului trecut.

"Semnalele de avertizare cu un font mic pot face dificil de citit informaţiile importante afişate pe panoul de bord, ceea ce creşte riscul unui accident", susţine NHTSA.

Autoritatea de reglementare precizează că Tesla a început să ofere, gratuit, un software update pentru a rezolva această problemă, începând cu data de 23 ianuarie. Acest software update majorează dimensiunea mesajelor de avertizare referitoare la frâne, parcare şi sistemul ABS.

Standardele NFTSA cer ca semnalele de avertizare pentru vehiculele echipate cu frână hidraulică să aibă o dimensiune de cel puţin 3,2 milimetri. Aceleaşi standarde cer ca mesajele de avertizare scrise să fie afişate în culori care contrastează cu fundalul, iar una din aceste culori trebuie să fie roşu.

În ultimul trimestru al anului trecut, grupul chinez BYD a detronat pentru prima dată constructorul american Tesla Inc. din poziţia de cel mai mare vânzător mondial de automobile electrice.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri