Mai multi studenti si absolventi de la universitati americane de prestigiu s-au intalnit la Ambasada Romaniei din Washington D.C. pentru a discuta despre importanta strategica a comunitatii tinerilor romani educati la nivel inalt si despre reorientarea lor catre tara prin proiecte specifice, se arata intr-un comunicat.
"40 de tineri romani, reprezentanti ai unor prestigioase universitati americane precum: Harvard, Princeton, Columbia, Stanford, Tufts University, George Washington University, George Mason University s.a., s-au reunit in premiera la Washington D.C. pentru a discuta despre crearea si implementarea unor proiecte de reorientare a diasporei romanesti din SUA catre tara si despre intarirea legaturilor dintre Romania si Statele Unite", potrivit Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS).

Concluzia comuna a celor doua grupuri de discutie a fost ca unitatea diasporei romanesti si, in special, a tinerilor romani din Statele Unite merita sa stea la baza tuturor proiectelor asumate.

"Participantii au abordat o gama larga de subiecte in legatura cu posibilitatea reorientarii spre Romania si promovarea imaginii Romaniei in SUA Ca urmare a discutiilor, s-au cristalizat urmatoarele propuneri de proiecte viitoare: un portal online de promovare a imaginii Romaniei in SUA si nu numai, o baza de date a lucrarilor academice si artistice despre Romania, care apartin studentilor si absolventilor romani din strainatate, un portal de informare pentru facilitarea reintegrarii tinerilor absolventi in societatea romaneasca si evenimente locale pentru promovarea imaginii Romaniei de catre cetatenii americani care au vizitat tara noastra", se arata in comunicat.

In ceea ce priveste promovarea imaginii Romaniei atat in SUA, cat si in alte state ale lumii, LSRS pregateste un portal online despre Romania, intitulat The Other Side, care sa prezinte Romania prin intermediul unor personalitati, locuri, evenimente, oportunitati inedite si relevante la nivel international, totodata atractive pentru publicul tanar.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri