Sosit in Romania pentru cateva ore, in vizita la Mircea Lucescu, internat in spital in urma unui accident rutier, miliardarul Rinat Ahmetov s-a aratat foarte deschis presei locale si a facut o serie de declaratii. Vezi care sunt cele mai importante dintre acestea.
Despre economia Romaniei

„Vreau sa urez Romaniei ca economia sa creasca, iar oamenii de aici sa aiba parte de o viata buna, de un salariu bun, de o viata normala", a spus miliardarul, inainte de a pleca din tara.

Despre posibile investitii in Romania

Intrebat daca va investi in Romania, raspunsul lui Ahmetov nu a fost tradus clar. "Nu stiu despre business-ul din Romania” - a fost traducerea fotbalistului Razvan Rat.

In ultima sa declaratie de presa, inainte de plecare, miliardarul a afirmat ca Romania i-a lasat o impresie buna.

Despre medicii din Romania

„Le multumesc mult doctorilor care il ajuta, se comporta foarte profesionist. Totul se face astfel incat Mircea Lucescu sa fie pe teren cat mai repede”.

Despre vizita la Mircea Lucescu

„Doctorii il pregateau pentru operatie, dar el vorbea doar de fotbal. Nu a intrebat nicio secunda despre starea lui de sanatate. Fotbalul e in inima sa si traieste doar pentru fotbal".

Cine este Rinat Ahmetov?

Fiu de miner, Ahmetov, 45 de ani, s-a nascut la Donetk si a facut primul sau milion din comertul cu carbune si cocs.

El se afla la originea unui adevarat imperiu industrial si financiar - System Capital Management, conglomerat care grupeaza peste 100 de companii, cu venituri de 12,8 miliarde de dolari si circa 200.000 de angajati in 2010.

In aprilie 2011, Ahmetov ocupa locul al 39-lea in topul celor mai bogati oameni din lume, realizat de Forbes. El se afla atunci inaintea fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, dar si a celebrului om de afaceri George Soros.

Ahmetov este patronul echipei de fotbal Sahtior Donetk, unde Lucescu este antrenor din 2004.

Dupa plecarea lui Ahmetov, antrenorul a fost supus unei interventii chirurgicale pentru indepartarea unei cantitati mari de lichid din cavitatea toracica. Lucescu este internat de trei zile la Spitalul Universitar din Capitala.

Sursa foto: Shakhtar.com.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri