Cum va arata un campus din Austria de 500 MIL. euro in care vor invata si romani

Universitatea de Economie si Afaceri din Viena (Vienna University of Economics and Business), institutie la care in fiecare an aplica si zeci de romani, se va muta dupa jumatatea anului viitor intr-o noua locatie, in apropiere de centrul orasului. Vezi cum va arata noul campus universitar, pentru ca au fost alocate 492 milioane de euro, peste 90% fiind bani publici, din bugetul guvernului austriac.

Decizia relocarii universitatii a fost luata in urma cresterii numarului de studenti de la an la an. Astfel, daca in 1982 institutia de invatamant reunea aproximativ 10.000 de studenti, in prezent numarul acestora a crescut la 25.000.

Proiectul se intinde pe o suprafata totala de 90.000 de metri patrati, din care 35.000 metri patrati reprezinta zona de constructii.

Pentru constructria campului s-au aratat interesate 133 de echipe de arhitecti, in final sase dintre acestea fiind selectate pentru a construi cate o cladire.

Arhitectii sunt din Viena, Sendai, Hamburg, Londra, Barcelona si Madrid.

Constructia cladirilor a inceput la sfarsitul anului 2009 si se va finaliza in martie 2013, primii studenti care se vor bucura de campus vor fi cei din promotia 2013-2014.

In campus se vor putea afla simultan 10.000 de studenti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri