Pogonaru, AOAR: Cifrele recensamantului, mult sub cele mai pesimiste asteptari

Datele preliminarii ale recensamantului, care arata o scadere a populatiei pana la 19 milioane de persoane, au fost sub asteptari, oricum pesimiste, crede Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

Florin Pogonaru se astepta ca cifrele sa nu arate o populatie sub 21 milioane de locuitori.

“Datele arata o situatie a unei tari si populatii aflate in tranzitie”, spune Pogonaru, care a mentionat ca datele statistice arata ca Romania pierde forta de munca calificata.

Daca vom continua in acelasi ritm de scadere, Pogonaru spune ca vor fi probleme in alocarea fondurilor europene. Totusi, in spirit de gluma, Pogonaru spune ca daca se mentine scaderea populatiei vor fi avantaje: de exemplu, vom avea si mai putini parlamentari.

Legat de masurile care s-ar putea lua pentru a limita aceasta scadere de populatie, Pogonaru spune ca “totul este dat de prosperitatea economica a tarii. Populatia creste in perioadele bune”, a adaugat acesta.

Cat de utile sunt aceste date in business? Daca numarul efectiv al populatiei nu are o influenta prea mari, totusi, alte informatii, cum ar impartirea acestora in mediul rural si urban ar putea ajuta, mai ales ca mediul de business oricum "bajbaie in date", potrivit lui Pogonaru.

Numarul populatiei Romaniei este in continua scadere, daca in 1992 erau 22,8 milioane de persoane, iar in 2002, 21,7 milioane, datele preliminare ale recensamantului de anul trecut arata ca populatia este, in prezent, de doar 19 milioane de persoane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri