Prin caderea comunismului, Romania a intrat in "normalitatea europeana", care inseamna un spor natural redus, dar ritmul in care populatia scade este alarmant, considera sociologul Vasile Dancu.
"Reducerea populatiei este alarmanta, este practic o depopulare. Ceea ce am pierdut nu mai putem recupera nici in 50 de ani", spune Vasile Dancu, pentru wall-street.ro.

In opinia sa, cifrele de la recensamant ar trebui privite ca pe un dezastru, iar guvernantii ar trebui sa introduca politici pronataliste.

"Viitorii pensionari nu vor mai avea nici macar 5 milioane de lucratori ca acum, se va crea un dezechilibru care se va vedea in foarte scurta vreme. O tara cu o populatie imbatranita nu are forta, nu are viitor", remarca sociologul.

El mentioneze ca Romania pierde mult prin plecarea tinerilor, care nu gasesc in tara resursele necesare unui trai decent. "Tinerii trebuie ajutati penru a-si creste copiii. Avem nevoie de crese, de gradinit, de o legislatie pentru bone. Trebuie sa construim o tara normala, europeana", subliniaza Dancu.

Potrivit sociologului, la recensamantul din 2011, 10% dintre gospodarii nu au fost recenzate.

Conform rezultatelor provizorii ale recensamantului din 2011, populatia stabila a Romaniei a fost de 19,04 milioane persoane, din care 18,38 milioane au fost persoane prezente, iar 659.000 temporar absente. Ultimul recensamant a fost efectuat de Institutul National de Statistica in 2002.

Sursa foto: Facebook.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri