UPDATE - Nume vehiculate pentru Cabinetul Ungureanu: Andreea Paul Vass, la Ministerul Economiei

Mai bine de jumatate din ministrii care au facut parte din Cabinetul Boc ar putea sa isi mentina functiile in mandatul premierului desemnat Mihai Razvan Ungureanu.

Update 13:20 - Gabriel Berca, Cristian Petrescu, Alexandru Nazare, Stelian Fuia, Cătălin Baba, Răzvan Mustea, Claudia Boghicevici şi Bogdan Drăgoi sunt propunerile PDL pentru ministri în Cabinetul Ungureanu, au declarat, pentru Mediafax, surse din partid.

Conform surselor citate, deputatul Razvan Mustea, liderul OTPDL, va fi propus pentru conducerea Ministerului Comunicatiilor. De asemenea, secretarul de stat Catalin Baba este propus la Ministerul Educatiei, iar Alexandru Nazare la Transporturi. Deputatul Stelian Fuia este propunerea PDL pentru Ministerul Agriculturii, iar senatorul Gabriel Berca este propus la Ministerul Administratiei si Internelor.

Bogdan Dragoi este propus de PDL la Ministerul Finantelor, Andreea Paul Vass la Ministerul Economiei, Claudia Boghicevici la Munca, iar Cristian Petrescu la Dezvoltare Regionala si Turism.

10:18 - Potrivit unor surse Wall-Street.ro, Andreea Paul Vass, consilier al fostului prim-ministru Emil Boc, este propunerea pentru functia de ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care il va inlocui pe Ion Ariton.

Catalin Predoiu, Daniel Funeriu, Laszlo Borbely, Kelemen Hunor, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Elena Udrea, Leonard Orban, Cristian Diaconescu si Gabriel Oprea sunt printre ministrii care raman si in viitorul guvern, in discutie fiind mandatele de la Interne, Agricultura, Economie, Finante, Comunicatii, scrie Mediafax.

Liderii PDL s-au intalnit, ieri seara, informal, la sediul central al formatiunii, in pregatirea discutiilor care vor incepe marti cu premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu.

Surse politice au declarat, luni seara, ca principalele schimbari l-ar viza pe Traian Igas, de la Interne, numele inlocuitorului urmand sa fie stabilit. De asemenea, Gheorghe Ialomitianu, de la Finante, ar putea fi inlocuit de Bogdan Dragoi.

Potrivit surselor citate, de portofoliul lui Igas ar fi interesat si UNPR, mai ales ca Gabriel Oprea a detinut functia, pentru o scurta perioada, cand inca se afla in PSD.

De asemenea, exista voci sonore din PDL, cum ar fi cea a lui Sorin Frunzaverde, care se opun cooptarii Elenei Udrea in viitorul Cabinet Ungureanu. Cu toate acestea, prezenta Elenei Udrea in noul Guvern este foarte posibila.

Potrivit surselor Mediafax, se vehiculeaza de asemenea, ideea inlocuirii ministrilor Valeriu Tabara, Valerian Vreme si Ion Ariton. In aceste conditii, Elena Udrea, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Catalin Predoiu, Daniel Funeriu, Laszlo Borbely si Kelemen Hunor sunt printre ministrii din vechiul Guvern care si-ar putea continua activitatea sub conducerea lui Mihai Razvan Ungreanu.

De altfel, Ungureanu ar putea avea o buna colaborare cu Anca Boagiu, pe care o aprecia din perioada in care detineau portofoliile de Externe si, respectiv, de Intergrare UE, sub conducerea lui Calin Popescu Tariceanu.

De asemenea, Leonard Orban, Cristian Diaconescu si Gabriel Oprea sunt, in continuare, pe lista membrilor Executivului. Orban este apreciat, profesional, de premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, care l-a sustinut pe fostul negociator cu UE pentru postul de comisar european pentru multiligvism.

Ungureanu a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, ca va incepe marti dimineata discutiile cu partidele din coalitie in vederea elaborarii programului de guvernare si a "identificarii formulei optime de cabinet".


Sursa imagine:
arhivafoto.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri