Intr-o intalnire organizata la Palatul Victoria, premierul i-a prezentat membrilor FMI si CE pe ministrii prezenti la discutie, si anume pe titularii portofoliilor de la Finante, Economie, Transporturi si Justitie, potrivit Mediafax.

"Tara este, in momentul de fata, pe cale de a se pregati foarte bine pentru a rezista oricarui posibil soc economic extern", a spus Ungureanu, la finalul discutiilor.

El a aratat ca s-a discutat si despre modul in care ar putea fi "flexibilizate" hotararile unor guverne din interiorul UE referitoare la muncitorii romani, aratand ca este nevoie ca Uniunea Europeana, in principal statele reticente in acceptarea acestor muncitori, sa inteleaga ca este vorba de un drept esential al Uniunii si ca beneficiul este mutual.

Ungureanu i-a invitat pe seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, si directorul pentru Romania al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Székely, sa vina la Bucuresti, pentru o "intalnire de lucru" pe teme economice actuale, care nu va viza si scrisoarea de intentie.

Citeste si:

El a declarat, marti, ca Guvernul va transmite oficialilor FMI si CE un semnal de continuitate privind respectarea angajamentelor convenite de fostul Cabinet si va permite noilor ministri sa se "acomodeze" cu membrii misiunii.

In luna martie a anului trecut, autoritatile de la Bucuresti au decis sa prelungeasca intelegerea cu FMI incheiata in 2009 printr-un acord de tip preventiv in valoare de circa 3,5 miliarde de euro.

Acordul cu FMI este insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala, bani care nu au mai fost virati in acordul anterior. Banca Mondiala a acordat imprumutul in luna decembrie a anului trecut.