Ministrul Educatiei, Catalina Baba, si-a cerut scuze astazi pentru problemele generate de softul ministerului, in urma carora a fost blocata inscriererea in clasa pregatitoare. El a adaugat ca ministerul ancheteaza intern aceasta problema.

“Ne cerem scuze pentru deranjul si problemele pe care Ministerul Educatiei le-a produs parintilor. Din punct de vedere tehnic, in timpul noptii, au fost doua caderi de tensiune, una la ora 2.00 si alta la ora 4.00, iar acestea au dus la blocarea serverului. Este vorba despre o problema de hardware si a fost nevoie ca intreg programul sa fie trecut pe un alt server”, a spus ministrul.

El a adaugat ca problema a fost rezolvata, iar in jurul orei 10.45 procesul de inscriere al copiilor in casa pregatitoare a fost reluat.

"Softul merge.Vineri noi am facut cateva simulari si acesta a fost capabil sa fie utilizat simultan de 320 de accesari. Am luat masuri pentru declansarea unei anchete interne”, a spus Baba.

Ministerul de resort a mai spus ca a fost elaborata o procedura alternativa, astfel incat daca mai apar astfel de situatii sa existe un sistem de back-up.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Metroul din Drumul Taberei nu se mai deschide pe 30 iunie. Care este noul termen
Setari Cookie-uri