Ladislau Ritli, ministrul Sanatatii, raspunde acuzatiilor lansate intr-o emisiune TV potrivit carora ar fi incasat anul trecut peste 11.000 lei din oferirea de consultanta unei companii care furnizeaza medicamente anticancer si afirma ca nu a intreprins nicio activitate care ar putea reprezenta incompatibilitate cu functiile detinute.

Declaratie de avere Ritli Ladislau

Ministrul a fost acuzat, in cadrul emisiunii „Exces de putere” de la Antena 3 ca a incheiat, in perioada in care ocupa functia de director la Spitalul Clinic Municipal din Oradea, un contract prin care a oferit servicii de consultanta catre Romastru, companie care furnizeaza medicamente oncologice.

Atat in perioada mandatului de ministru al Sanatatii, cat si in timpul exercitarii celorlalte functii ocupate, nu am desfasurat nicio activitate care ar putea reprezenta incompatibilitate sau ar putea constitui conflict de interese”, declara ministrul intr-un comunicat de presa.

Ritli precizeaza ca in declaratia de avere depusa sunt mentionate veniturile realizate in ultimul an fiscal incheiat, adica in 2011. [VEZI in documentul anexat declaratia de avere a lui Ladislau Ritli, completata luna trecuta].

„In data de 26 ianuarie 2011, in calitate de conferentiar universitar, dar si in cea de medic primar pediatru, am semnat contractul de consultanta stiintifica in domeniul medical nr. 9 R / 26.01.2011, cu privire la redactarea unei analize asupra incidentei si prevalentei artritei idiopatica juvenila in judetul Bihor, analiza care se referea la cazuistica inregistrata de mine in perioada 2009 – iunie 2010”, se arata in comunicat.

Ladislau Ritli a ocupat functia de director medical interimar la spitalul din Oradea intre iulie 2010 si februarie 2011, iar din februarie 2011 si pana in august 2011, pe cea de director medical in cadrul aceleiasi institutii.

Activitatea asumata si indeplinita prin contractul de consultanta stiintifica sus mentionat nu reprezinta o incalcare a dispozitiilor Legii reformei in domeniul sanatatii. (...) Contractul de consultanta stiintifica in domeniul medical nr. 9 R / 26.01.2011 nu se refera la testarea ori consumul vreunui medicament oncologic sau de alta natura, aceasta colaborare se refera la redactarea unei analize asupra incidentei si prevalentei artritei idiopatica juvenila in judetul Bihor”, sustine ministrul Sanatatii.

El a adaugat ca in perioada cat a detinut pozitia de director medical nu a participat la organizarea sau desfasurarea licitatiilor din cadrul unitatii medicale.

Sursa foto: Guvernul Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri