Ministerul Sanatatii (MS) a lansat in dezbatere doua proiecte de acte normative pentru revizuirea listei de medicamente compensate si gratuite, precum si pentru reducerea duratelor medii de spitalizare.

Raport NICE despre sistemul sanitar

Raportul Institului britanic NICE vizeaza definirea pachetului bazal de servicii. Sunt doua categorii de recomandari care se desprind din acest raport, unele pe care le putem implementa intr-un timp scurt si deja am inceput demersurile in acest sens, si altele care vor putea fi implementate intr-un timp mediu”, a declarat Vasile Cepoi, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Revizuirile vizeaza modificarea listei de medicamente compensate si gratuite pentru unele produse care se prescriu peste indicatiile existente in autorizatia de punere pe piata, precum si „cresterea eficientei in asistenta medicala spitaliceasca".

Pana acum au fost identificate trei denumiri comune internationale (DCI) care sunt prescrise in mod frecvent peste autorizatia de punere de piata.

„Este vorba despre ginko biloba care se va utiliza numai in faza predementiala a Alzheimer, eritropetina care va fi prescrisa numai in insuficienta renala cronica si endorsteina care va fi prescrisa numai pentru indicatia din autorizatie, adica in afectiunile pulmonare obstructive cronice", potrivit MS.

Alte astfel de cazuri sunt analizate de Agentia Nationala a Medicamentului si de comisiile de specialitate ale MS.

In privinta reducerii duratelor medii de spitalizare (zilele petrecute de pacienti in spital), MS are in vedere mai multe afectiuni.

Venituri mai mari pentru medici?


Ministerul a anuntat totodata ca are in vedere majorarea veniturilor medicilor de familie prin cresterea cu aproximativ 15% a sumelor acordate pentru fiecare persoana inscrisa pe lista acestora.

„Este vorba despre o crestere a valorii punctului per capita, de la 3 la 3,5 lei, acordat medicilor de familie", conform datelor MS.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri