Alegeri locale: Consilieri prahoveni incompatibili au fost realesi

Patru dintre cei cinci consilieri judeteni si locali din Prahova care in mandatul trecut au fost in incompatibilitate sau in conflict de interese au candidat pentru noi mandate la alegeri, unii dintre ei fiind realesi. Firmele lor au incheiat contracte cu primarii, spitale sau consilii locale, potrivit Mediafax.
Astfel, consilierul judetean Toma Ionita (PSD), pe care ANI il acuza de conflict de interese, incompatibilitate si fals in declaratii a candidat pentru un nou mandat, aflandu-se pe pozitia a sasea pe lista USL pentru Consiliul Judetean Prahova.

Potrivit ANI, in mandatul 2008 - 2012 firmele lui Ionita Toma au avut incheiate 15 contracte (furnizare produse materiale de constructii, prestari, servicii, executare lucrari infrastructura, intretinere, revizie echipamente reparatii) cu Consiliul Judetean Prahova si cu institutii subordonate Consiliului Judetean, in urma carora au obtinut un beneficiu de 807.951 de lei. De asemenea, firmele lui Toma Ionita au emis 14 facturi de achizitii directe in cuantum de 18.700 de lei catre Consiliul Judetean Prahova si catre institutii subordonate Consiliului Judetean Prahova.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri