Fostul premier Adrian Nastase a incercat sa se sinucida in seara zilei de miercuri, in timp ce politia a sosit la domiciliul acestuia pentru a-i prezenta mandatul de executare a unei pedepse cu inchisoarea de doi ani.
UPDATE 12.10: Lascar: Adrian Nastase a fost norocos, nu i-au fost afectate structuri anatomice vitale
Adrian Nastase a fost norocos, pentru ca nu i-au fost afectate structuri anatomice vitale, a declarat seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascar, potrivit caruia, la operatia de joi, medicii au realizat tot ce si-au propus.

"Din fericire, nu au fost leziuni vitale. Nu va ramane cu sechele, ci cu cicatrice", a mai spus Lascar.
Medicul a precizat ca fostul premier va mai ramane in spital aproximativ 14 zile.

UPDATE 10.00:
Operatia lui Adrian Nastase a inceput la ora 10.00. Interventiile de chirurgie vasculara vor fi efectuate de medicul Serban Bradisteanu, iar cele de chirurgie plastica si reparatorie, de Ioan Lascar. In sala de operatie se afla insa o intreaga echipa medicala pluridisciplinara, potrivit Mediafax.

UPDATE 09.30: Adrian Nastase va fi operat, sub microscop, in Sectia de Chirurgie Plastica a Spitalului Floreasca din Capitala, deoarece este vorba despre o interventie chirurgicala de mare finete, au declarat surse medicale.

UPDATE 07:43
Adrian Nastase va fi reevaluat de catre medici, joi dimineata, urmand ca acestia sa stabileasca momentul oportun pentru efectuarea interventiei chirurgicale necesare, a declarat seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascar,
"Vom reevalua cazul si vom stabili momentul oportun pentru efectuarea interventiei chirurgicale", a spus Lascar. Potrivit medicului, interventia chirurgicala la care va fi supus fostul premier va include, la modul general, extragerea glontului din corp si indepartarea tesuturilor distruse pe traiectul acestuia.

UPDATE 02.20:
Profesor doctor Ioan Lascu, specializat in chirugie plastica si reparatorie, a declarat la Realitatea TV : "Am participat la o evaluare interdisciplinara a pacientului, este la terapie intensiva, stabil si evaluat in continuare. Este constient, probabil ca maine dinmineata il vom opera tot in echipa multidisciplinara. Nu am permisiunea familiei sa furnizez mai multe detalii. Interventia chirurgicala de maine este cea recomandata in cazul ranilor prin impuscare".

UPDATE 2.15:
Investigatiile de la domiciliul lui Adrian Nastase au fost incheiate pentru moment si vor fi reluate in primele ore ale zilei. Arma folosita in tentativa de sinucidere a fost ridicata de politisti.

UPDATE 02.00:
Televiziunile de stiri transmit ca starea lui Nastase este stabila si ca medicii au decis sa astepte pana maine dimineata, la ultima ora, pentru interventia chirurgicala. Medicul Serban Bradisteanu a declarat ca spera ca viata pacientului sa nu fie pusa in pericol, in contextul in care sufera de diabet, hipertensiune si afectiuni cardiatice. Sursele medicale mai spun ca Adrian Nastase are un lob tiroidian atins, rana nefiind foarte profunda.

UPDATE 01.50: Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase, a declarat ca politistii au ridicat probe de la locuinta fostului premier si maine vor continua invstigatiile si cercetarile la fata locului. “S-a ridicat un singur pistol, nu pot sa va spun daca va avea permis de port-arma. Domnul Nastase este stabil, doamna Nastase se simte rau, nu poti sa te simti bine in asemenea momente”, a declarat avocatul, preluat de televiziunile de stiri. Intrebat daca se poate spune ca politistii i-au salvat viata, avocatul a confirmat.

UPDATE 01.30:
In fata spitalului de Urgenta a aparut un grup de tineri care au afisat un banner pe care se putea citi mesajul: "Esti multumit Basescu? Cati oameni ai omorat pana acum?", scrie Jurnalul.ro.

UPDATE 01.15:
Surse medicale citate de Antena 3 relateaza ca ultima evaluare medicala a indicat faptul ca glontul, care a patruns in gat prin zona cervicala, nu a ramas in gat, acesta fiind, dupa parerea medicilor, "un mare noroc".

UPDATE 01.10: Iliescu: De ce aveam nevoie de aceasta drama?

Fostul presedinte Ion Iliescu a avut o interventie telefonica la Antena 3, referitoare la tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase: "Eu cred ca e o eroare judiciara sa condamni un om fara sa ai probe...Am inteles ca se da un termen de 24 de ore sa se prezinte. De ce s-au grabit? E un om tracasat timp de 8 ani de zile, i s-a provocat un soc si si s-a creat un caz dramatic...De ce aveam nevoie de aceasta drama? E nemeritat acest comportament fata de un asemenea om. A fost cel mai bun prim ministru al nostru", informeaza Jurnalul.ro.


UPDATE 01.00: Cat de grava este rana?


Adrian Nastase are o plaga latero-cervicala, aproape de vena jugulara, produsa cu o arma de foc de calibrul noua milimetri, au declarat, miercuri noapte, pentru Mediafax, surse medicale.

Potrivit surselor citate, Adrian Nastase este constient si in investigatii la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde a fost adus dupa ce a incercat sa se sinucida.

UPDATE 00.45: Crin Antonescu: Sunt socat de ura unor oameni care jubilau la TV

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri noaptea, ca este socat de cat de mare poate fi ura unor oameni care jubilau, la televiziuni, dupa anuntul privind tentativa de suicid a lui Adrian Nastase, el precizand ca este alaturi de familia fostului premier.Antonescu a spus ca este o noapte grea. "Eu din noptile din 13-15 iunie nu am mai avut astfel de nopti", a mai spus Antonescu, citat de Mediafax.

Liderul PNL s-a aratat "uimit si coplesit" de cat de mare poate fi ura "aproape canibalica" a unora care jubilau, la televiziuni, inclusiv dupa anuntul prividn tentativa de suicid a fostului premier.

Antonescu a mai spus ca este alaturi de familia fostului premier si ca spera ca acesta sa se restabileasca.


UPDATE 00.30: Parchetul instantei supreme a deschis dosar in cazul tentativei de suicid

Parchetul instantei supreme a anuntat, miercuri noapte, ca face cercetari in cazul tentativei de suicid a lui Adrian Nastase, care a avut loc in timpul punerii in executare a mandatului privind condamnarea acestuia la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii". Pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost constituita o cauza avand ca obiect incidentul petrecut miercuri seara, "cu ocazia executarii mandatului privind executarea pedepsei privative de libertate a inchisorii aplicata numitului Nastase Adrian", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Public, informeaza Mediafax.

La fata locului s-a deplasat o echipa operativa condusa de procurorului sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru efectuarea cercetarilor.

UPDATE 00.20: Ponta: Medicii au situatia sub control. Ma intreb daca presedintele Basescu este fericit


Premierul Ponta a declarat, miercuri noapte, ca medicii au situatia sub control si ca va astepta pe parcursul intregii nopti vesti despre starea lui Adrian Nastase, intrebandu-se, in acelasi timp, daca presedintele Traian Basescu este fericit de aceasta situatie.Ponta a venit insotit de Daciana Sarbu.

"Am venit sa vad un om in necaz si voi sta toata noaptea sa astept vesti. Sper ca Andrian Nastase sa isi revina, ma gandesc la copii", a spus Ponta, citate de Mediafax.

El a adaugat ca nu doreste sa comenteze decizia justitiei in cazul lui Nastase.

Ponta a spus ca medicii au situatia sub control.

Raspunzand unei intrebari, Ponta spus ca l-a vazut pe Adrian Nastase.

"L-am vazut(...) Arata groaznic, cum poate sa arate un om care s-a impuscat?", a spus Ponta.

El a mai spus ca se intreaba daca presedintele Basescu este fericit in urma acestei situatii.

UPDATE 00:16
- Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, miercuri noapte, dupa ce politistii au venit la locuinta sa, el provocandu-si o rana in zona gatului cu un pistol, potrivit Mediafax.

Adrian Nastase le-a cerut permisiunea politistilor sa isi ia niste carti din biroul sau. Fostul premier a profitat de moment si ar fi incercat sa se sinucida cu un pistol. Unul dintre politisti a incercat sa il opreasca, dar fostul premier s-a ranit in zona gatului. Ambulanta l-a dus pe Nastase la Spitalul Floreasca.

UPDATE 23:55 - Potrivit Antena 3, Adrian Nastase s-a impuscat cu un revolver in zona gatului, momentan neexistand informatii despre starea de sanatate a acestuia.Fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare in cazul „Trofeul Calitatii”, conform Realitatea TV

.Decizia data de Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei este definitiva si irevocabila.

Adrian Nastase le-a cerut permisiunea politistilor sa isi ia niste carti din biroul sau, potrivit surselor citate de Mediafax.

Fostul premier a profitat de moment si ar fi incercat sa se sinucida cu un pistol. Unul dintre politisti a incercat sa il opreasca, dar fostul premier s-a ranit in zona gatului.

Ambulanta l-a dus pe Nastase la Spitalul Floreasca.

Dupa ce ambulanta a plecat, la locuinta lui Nastase a venit avocatul Ion Cazacu. Acesta a intrat in graba si nu a facut declaratii.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri