Judecatorii instantei supreme au hotarat definitiv condamnarea omului de afaceri Corneliu Iacobov la sapte ani de detentie si a lui Toader Gaurean la sase ani in dosarul privind prejudiciarea Rafo Onesti, Inalta Curte de Casatie si Justitie respingand recursurile declarate in acest proces.

Alaturi de ei a mai fost condamnat si Marin Marin la sapte ani de inchisoare, scrie Mediafax.

In urma condamnarii pronuntate de ICCJ, instanta de executare urmeaza sa intocmeasca joi actele de incarcerare ale celor trei, mandatele urmand a fi puse in aplicare de politie, care ii va duce pe condamnati in locuri de detinere in functie de domiciliile lor.

In 2005, Corneliu Iacobov, Toader Gaurean si alte alte doua persoane, au fost trimisi in judecata, pentru prejudicierea Rafo Onesti, dupa ce acestia au incheiat cu o firma din Campina, Metal EuroEst, un contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un pachet de actiuni la Electrocarbon Slatina.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DIICOT, Corneliu Iacobov, Toader Gaurean - administrator unic la SC Rafo SA, Liliana Luchian si Marin Marin sunt acuzati ca, in perioada 2000 - 2003, s-ar fi asociat in vederea prejudicierii Rafo cu 24.289.450 de lei (peste 240 de miliarde de lei vechi).

Sursa foto: 9am.ro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Omul de afaceri Corneliu Iacobov a fost eliberat conditionat