Atunci cand o majoritate (chiar si legitima) aflata la putere incepe sa atace institutiile statului, incepe sa impinga la extrem si sa incalce legile in vigoare, rezultatul invariabil va fi o scadere economica mergand mana-n mana cu o izolare pe plan extern, arata Marian Dusan, presedintele grupului de reflectie Romanian Business Accelerator, intr-o analiza pentru „Adevarul“.
In ultima perioada, mediul politic din Romania a fost „luat cu asalt“ de USL, noua coalitie majoritara in Parlament. Castigarea majoritatii in Parlament a fost un exercitiu normal si democratic, insa „nu si continuarea“, arata Dusan (foto).

„Din pacate avem un astfel de exemplu chiar in zilele noastre si chiar langa noi: premierul Ungar Viktor Orban. In urma cu doi ani, acesta a preluat puterea promitand sfarsitul crizei si sfarsitul austeritatii. Criza internationala ajunsese si in Ungaria, iar populatia si firmele se confruntau cu o problema serioasa: economia crescuse pe credit, in principal in franci elvetieni. Incepand din 2008, aceasta moneda s-a intarit semnificativ, iar ratele in Ungaria au crescut simtitor. Din pacate, mai ales in perioade tulburi, discursul nationalist prinde la mase, iar multi oameni spera naiv in solutii miraculoase", arata Dusan.

Cititi mai mult intr-o analiza Adevarul.

Sursa foto: Marian Iliescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri