Atunci cand o majoritate (chiar si legitima) aflata la putere incepe sa atace institutiile statului, incepe sa impinga la extrem si sa incalce legile in vigoare, rezultatul invariabil va fi o scadere economica mergand mana-n mana cu o izolare pe plan extern, arata Marian Dusan, presedintele grupului de reflectie Romanian Business Accelerator, intr-o analiza pentru „Adevarul“.

In ultima perioada, mediul politic din Romania a fost „luat cu asalt“ de USL, noua coalitie majoritara in Parlament. Castigarea majoritatii in Parlament a fost un exercitiu normal si democratic, insa „nu si continuarea“, arata Dusan (foto).

„Din pacate avem un astfel de exemplu chiar in zilele noastre si chiar langa noi: premierul Ungar Viktor Orban. In urma cu doi ani, acesta a preluat puterea promitand sfarsitul crizei si sfarsitul austeritatii. Criza internationala ajunsese si in Ungaria, iar populatia si firmele se confruntau cu o problema serioasa: economia crescuse pe credit, in principal in franci elvetieni. Incepand din 2008, aceasta moneda s-a intarit semnificativ, iar ratele in Ungaria au crescut simtitor. Din pacate, mai ales in perioade tulburi, discursul nationalist prinde la mase, iar multi oameni spera naiv in solutii miraculoase", arata Dusan.

Cititi mai mult intr-o analiza Adevarul.

Sursa foto: Marian Iliescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Guvernul Ludovic Orban a trecut in ciuda boicotului din Parlament