Cum a fost prima zi a celui mai mare show aerian din Romania - GALERIE FOTO

Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS 2012), care se desfasoara in zilele de 21 si 22 iulie pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu, a oferit ieri spectatorilor acrobatii aeriene, dar si spectacole de muzica si entertainment.

Celebrand 100 de ani de istorie aeronautica a Aeroportului Bucuresti Baneasa, spectacolul aviatic din acest an reuneste, in premiera pentru Bucuresti, doua dintre cele mai faimoase formatii de acrobatie aeriana din lume: Frecce Tricolori (Italia) si Turkish Stars (Turcia), potrivit unui comunicat al BIAS 2012.

Frecce Tricolori reprezinta Fortele Aeriene ale Italiei si este cea mai mare formatie de acrobatii aeriene, evoluand cu 10 aeronave, la o viteza de aproape 900 de km/h. Pilotii care aspira la calitatea de membru al prestigioasei Frecce Tricolori trebuie sa aiba cel putin 750 de ore de zbor pe un avion cu reactie.

Turkish Stars face parte din Fortele Aeriene ale Turciei si este unica formatie din lume care evolueaza cu 8 avioane de lupta supersonice. Trupa a obtinut statutul de escadrila in 1993 si este considerata cea mai tanara echipa supersonica de acrobatii aeriene din lume.

Pe parcursul evenimentului vor evolua multe alte nume din elita acrobatiei aeriene mondiale.

Programul evenimentului include zboruri de agrement pentru public, demonstratii de aeromodele, dar si spectacole de muzica si entertainment.

Foto main: Agerpres.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri