Ioan Rus ii spunea lui Victor Paul Dobre ca li se cere sa se demonstreze faptul ca referendumul este valid si ca ei trebuie sa faca "cvorumul ala", potrivit Mediafax.

"Pai, de unde...sa-l facem?", ii spunea Rus lui Dobre intr-o discutie telefonica din seara zilei de 4 august, potrivit referatului prin care procurorii cer avizul de urmarire penala pentru fostul ministru al Administratiei Victor Paul Dobre.

Fostul ministru al Internelor mai spunea ca a vorbit cu premierul si ca a transmis ca vine in 6 august in Capitala. In cazul cvorumului, Rus spunea ca le-a transmis ca "daca exista aceasta posibilitate", el nu are nicio problema, dar "noi zicem, in tampenia noastra ca nu se poate, deci, tampenia noastra nu are cu ce sa va incurce!".

Rus mai spunea ca sunt unt unii care sustin ca ei se opun, ca el este omul presedintelui si Dobre s-a "convertit".

Procurorii redau discutia telefonica dintre Rus si Dobre, care a avut loc in 4 august, la ora 18:19, cu doua zile inainte ca ministrul de Interne sa isi dea semisia.

"Rus Ioan: Luni cred ca vor fi doua hartii! Nu stiu exact. Ma mai vad cu premierul si cu...dar asa se profileaza.
Dobre Victor Paul: Ati apucat sa vorbiti cu el?

Citeste si:

Rus Ioan: Da, am vorbit, dar ei vor, in primul rand vor sa fie minus 1.600 de aia, ori...asa ceva nu...i-am spus ca nu sunt, fizic si nu sunt dispus la niciun fel de...nimic si atunci nu cred ca va fi alta solutie!

Dobre Victor Paul: Ihi.

Rus Ioan: Deci, ei tin, neaparat, sa fie asa, deci sa fie...sa se demonstreze faptul ca nu...ca ala e valid si ca majoritatea, cvorumul, e asta si noi trebuie sa facem cvorumul ala. Punct. Pai, de unde...sa-l facem?

Dobre Victor Paul: Ihi.

Citeste discutia integrala pe site-ul mediafax.ro.