Basescu a declarat, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei, unde sustine un discurs in fata diplomatilor, ca in perioada 3-6 iulie o majoritate parlamentara a considerat ca poate face tandari statul de drept prin destituiri, revocari, emiteri abuzive de ordonante de urgenta.

"Reactia aliatilor nostri a fost extrem de puternica pentru ca majoritatea parlamentara nerezultata din alegeri a incalcat in mod grav in mod deosebit criteriile politice de la Copenhaga. Aceste criterii ne obliga la stabilitatea institutiilor care garanteaza democratia", a precizat Basescu, citat de Mediafax.

El a adaugat ca Romania a fost pusa sub lupa aliatilor si in mod deosebit a Comisiei Europene. "A fost surprinzator pentru mine ca politicieni de varf din Romania nu au recunoscut CE un drept dat chiar de tratatul UE, acela de a veghea la respectarea drepturilor politice in statele membre".

"Cred ca prin atitudine ne-am facut foarte mult rau", a mai spus Basescu.

In continuare el a aratat ca "statul roman si-a consolidat suficient de mult institutiile pentru ca ele sa fie capabile sa apere statul de drept"

"Nici CSM, nici DNA, nici SRI nu s-au inclinat in fata unui abuz al unei majoritati politice. Desi aparent a fost un lucru extrem de negativ pentru Romania, in caelasi timp ceea ce s-a intamplat a probat ca Romania si-a consolidat institutiile statului de drept pentru ca sa se apere. Institutiile statului au ramas verticale, indiferent cine s-a asezat deasupra lor".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ministrul Sportului: Sper să deschidem sălile de fitness începând cu 15 iunie
Setari Cookie-uri