Scrutinul de duminica este unul extrem de important atat pentru situatia in care se afla Uniunea Europeana, dar si pentru Romania, prin prisma referendumului la care romanii au fost chemati sa spuna daca vor stat de drept sau nu, a declarat presedintele de onoare al PMP, Traian Basescu.

"Este un scrutin extrem de important atat prin situatia in care se afla Uniunea Europeana, trebuie sa cream un nou inceput al Uniunii Europene. Pe de alta parte, pentru Romania, avem acest referendum convocat de presedinte in care romanii sunt chemati sa spuna daca vor stat de drept sau nu. De fapt, asta e mesajul de fond al intrebarilor, al celor doua intrebari si aici in mod clar trebuie sa raspundem pozitiv celor doua intrebari, prin prezenta, de buna seama", a afirmat Traian Basescu, dupa ce a votat la Liceul 'Jean Monnet' din Capitala, citat de Agerpres.

Fiind intrebat daca Romania a avut stat de drept in ultimii ani, presedintele de onoare al PMP a precizat: "Oricum este mai de drept decat a fost pana-n 2004, dar in mod categoric trebuie corectat".

"Foarte multi nu au acceptat ideea ca dupa 10 ani de functionare a unei legislatii in care s-au vazut si plusuri, si minusuri, dupa 10 ani in care am vazut si oameni de foarte buna calitate in institutiile de aplicare a legii, si oameni de calitate mai slaba, dupa acesti 10 ani, niste modificari trebuie facute, unele s-au facut, altele vor trebui facute in mod categoric. Mai ales cele pe care ni le impun decizii ale Curtii Constitutionale si directive ale UE, cum este cea cu privire la confiscarea extinsa si cea cu privire la consolidarea prezumtiei de nevinovatie", a mai declarat Traian Basescu.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Intrebat daca se astepta sa fie nevoit sa stea la coada aproximativ 10 minute pentru a putea intra sa voteze, el a spus: "Nu, nu ma asteptam sa fie aglomerat, e un semn foarte bun ca e aglomerat la sectia de votare din 'Jean Monnet', unde, de regula, e foarte lejer". Traian Basescu a venit la vot cu sotia sa, Maria Basescu.

Europarlamantare 2019: Peste...
Citeste si: Lista candidatilor aflati in lupta pentru voturi la europarlamentare

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
UPDATE Noi rezultate partiale de la BEC. PSD scade sub 23%