Scrutinul de duminica este unul extrem de important atat pentru situatia in care se afla Uniunea Europeana, dar si pentru Romania, prin prisma referendumului la care romanii au fost chemati sa spuna daca vor stat de drept sau nu, a declarat presedintele de onoare al PMP, Traian Basescu.

"Este un scrutin extrem de important atat prin situatia in care se afla Uniunea Europeana, trebuie sa cream un nou inceput al Uniunii Europene. Pe de alta parte, pentru Romania, avem acest referendum convocat de presedinte in care romanii sunt chemati sa spuna daca vor stat de drept sau nu. De fapt, asta e mesajul de fond al intrebarilor, al celor doua intrebari si aici in mod clar trebuie sa raspundem pozitiv celor doua intrebari, prin prezenta, de buna seama", a afirmat Traian Basescu, dupa ce a votat la Liceul 'Jean Monnet' din Capitala, citat de Agerpres.

Fiind intrebat daca Romania a avut stat de drept in ultimii ani, presedintele de onoare al PMP a precizat: "Oricum este mai de drept decat a fost pana-n 2004, dar in mod categoric trebuie corectat".

"Foarte multi nu au acceptat ideea ca dupa 10 ani de functionare a unei legislatii in care s-au vazut si plusuri, si minusuri, dupa 10 ani in care am vazut si oameni de foarte buna calitate in institutiile de aplicare a legii, si oameni de calitate mai slaba, dupa acesti 10 ani, niste modificari trebuie facute, unele s-au facut, altele vor trebui facute in mod categoric. Mai ales cele pe care ni le impun decizii ale Curtii Constitutionale si directive ale UE, cum este cea cu privire la confiscarea extinsa si cea cu privire la consolidarea prezumtiei de nevinovatie", a mai declarat Traian Basescu.

Intrebat daca se astepta sa fie nevoit sa stea la coada aproximativ 10 minute pentru a putea intra sa voteze, el a spus: "Nu, nu ma asteptam sa fie aglomerat, e un semn foarte bun ca e aglomerat la sectia de votare din 'Jean Monnet', unde, de regula, e foarte lejer". Traian Basescu a venit la vot cu sotia sa, Maria Basescu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri