Presedintele Traian Basescu a declarat ca fostul presedinte interimar Crin Antonescu nu a citit raportul CE despre justitia din Romania si a avut o contributie esentiala la punerea sub semnul intrebarii a statului de drept.
"Din pacate fostul presedinte interimar nu a citit nici macar raportul MCV", a spus Basescu, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, fostul presedinte interimar "a avut o contributie esentiala in punerea sub semnul intrebarii a statului de drept in Romania".
"Consecintele nu le suporta el sau politicienii, ci romanii", a mai spus Basescu.

“Voi avea o intalnire cu Ponta”


Traian Basescu a mai spus ca va avea o intalnire cu premierul Victor Ponta, precizand ca nu stie daca aceasta va avea loc miercuri sau joi si ca discutiile vor fi stabilite in functie de programele fiecaruia.

El a spus, la finalul declaratiei de presa de la Cotroceni, ca vrea sa raspunda unei intrebari care, potrivit presedintelui, pare sa preocupe presa.

"Ca sa inchid, o mare problema care nu lasa presa sa se odihneasca - voi avea o intalnire cu primul ministrul Victor Ponta, nu stiu daca maine sau poimaine, dar am stabilit-o la discutiile anterioare, functie de cum are programul fiecare o vom avea, intalnirea", a declarat Traian Basescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri dupa amiaza, la Bruxelles, ca o sa il caute pe presedinte pentru intalnirea de miercuri legata de mandatul de reprezentare la Consiliul European.

"In drum spre aeroport, in aceasta seara, il voi suna pe presedinte pentru a stabili o intalnire in functie de programul domniei sale", a spus Ponta.

El a precizat ca la intrevederea avuta saptamana trecuta cu seful statului a fost convenit sa fie organizata o noua intalnire dupa ce el revine de la reuniunea prim-ministrilor din statele membre ale grupului "Prietenii Coeziunii", in care se discuta despre bugetul comunitar pentru perioada 2014-2020.

Nicolaescu: Basescu e atat de fricos incat o sa-l puna si pe Papa Pius prim-ministru


Liderul PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu, a declarat ca presedintele Traian Basescu l-ar nominaliza chiar si pe Papa Pius ca prim-ministru daca USL ii va cere, mentinand ca "este atat de fricos" seful statului, iar dupa alegerile parlamentare nu va mai "sta sa comenteze".

"In acest moment Traian Basescu este atat de fricos incat si daca i se va spune sa-l puna pe Papa Pius prim-ministru o va face, deci nu cred ca va sta sa comenteze. In al doilea rand, Traian Basescu stie ca nu mai urmeaza o suspendare, urmeaza o demitere. Atat de mult si-a ostilizat poporul roman, incat din punctul meu de vedere la o asemenea noua impostaza poporului roman va veni indiferent, cu prag sau fara prag, suficient de mult ca sa poata sa-l demita pe Traian Basescu si de asta chiar ii e frica", a sustinut Nicolaescu.

De asemenea, senatorul PSD Dan Sova a invocat din nou varianta suspendarii din functie a presedintelui TraianBasescu, in situatia in care acesta nu va nominaliza propunerea USL pentru functia de prim-ministru, respectiv pe Victor Ponta.

"Interesul national este determinat de votul liber al cetatenilor care se vor prezenta in data de 9 decembrie. Daca acest vot liber va determina ca USL sa detina peste 50% din mandatele Parlamentului, singura propunere de premier din partea USL este Victor Ponta, este o propunere formalizata prin votul congreselor PNL, PSD si PC (...) In ipoteza in care dnul presedinte Basescu va intelege sa nesocoteasca votul liber exprimat la alegerile din 9 decembrie, atunci bineinteles ca-l vom suspenda", a sustinut Sova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri