Locuitorii Capitalei se afla pe penultimul loc la capitolul politete, potrivit unui studiu international realizat de prestigioasa revista Reader’s Digest. Doar indienii din Mumbai ne depasesc in mitocanie, ei fiind codasii Topului Oraselor Politicoase, scrie Adevarul.ro.

Jurnalistii de la revista americana Reader’s Digest au mers in 35 de tari si au folosit trei criterii pentru a stabili cat de respectuosi sunt locuitorii celor mai mari orase din tarile respective. Reporterii au analizat, in primul rand, daca vanzatorii le multumesc celor care cumpara ceva de la ei din magazin. Rezultatul: cei din Bucuresti nu o fac.

O alta proba a scos la iveala faptul ca bucurestenii nu tin usa pentru persoana care intra dupa ei. Mai mult, locuitorii Capitalei nu se remarca nici la capitolul ajutor. Daca iti scapa ceva pe jos, nu se inghesuie nimeni sa te ajute sa-ti aduni lucrurile.

Printre orasele de pe ultimele locuri in Topul Politetii, unde jurnalistii de la Reader’s Digest s-au lovit de cei mai multi mitocani, sunt Amsterdam, Montreal, Milano, Bangkok, Moscova, dar si Bucurestiul, care se afla pe penultimul loc, inaintea indienilor din Mumbai.

Sursa foto: Adevarul.ro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Peste un sfert dintre copiii romani petrec peste 6 ore in online