Noroc cu grecii: Via Carpatia - autostrada care leaga Lituania de Grecia, va traversa Vestul si Sudul Romaniei

Romania a fost inclusa intr-un nou traseu rutier care va lega Tarile Baltice de Marea Neagra si Grecia. Marian Vasile, vicepresedintele Consiliului Judetean Timis s-a intalnit, la Bruxelles, cu initiatorii proiectului , relateaza Adevarul.ro.

Vicepresedintele CJT, Marian Vasile, s-a intors cu vesti bune de la Bruxelles, unde a participat la reuniunea tarilor care vor face parte din proiectul Via Carpatia. Este vorba de o noua retea de autostrazi, care urmeaza sa lege Tarile Baltice de Marea Neagra si Grecia. Pe teritorul Romaniei, acesta va strabate Vestul si Sudul tarii, urmand sa intre pe la Oradea si sa iasa pe la Calafat. Drumul spre Constanta urmeaza sa fie continuat pe coridorul Pan-European, care se afla in curs de realizare.

„Aceasta cale rutiera se va suprapune in anumite locuri cu coridorul Pan European 4, care se construieste in Romania. Nu este un lucru rau. Este o situatie fericita, pentru ca putem beneficia mai facil de proiect. Autostrada care va lega zona de Nord a Europei de cea de Sud, va insemna beneficii si dezvoltare pe plan economic, turistic, schimburi culturale si cooperare transfrontaliera”, a declarat Marian Vasile.

Mai multe detalii pe Adevarul.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri