"Chiar daca presedintele din cand in cand isi mai doreste sa fie prim-ministru si nu-i place cum e cu Bac-ul, va rog sa mergeti in Parlament sa sustineti adoptarea legii pentru a gasi solutia corecta, asa cum am facut-o", a spus Ponta ministrului Educatiei, la inceputul sedintei de guvern, in fata jurnalistilor, scrie Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a cerut reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, in sensul eliminarii dispozitiilor prin care se reglementeaza bacalaureatul profesional, sustinand ca insuficienta reglementarea a acestuia este de natura sa afecteze calitatea invatamantului si buna desfasurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.

Presedintele afirma ca pentru competitivitatea educationala a Romaniei este nevoie de stabilitate si predictibilitate in arhitectura sistemului educational si, concomitent, de interventie pe proces educational - calitatea cadrelor didactice, relatia cu angajatorii - si pe continuturi - programa scolara, practica.

Citeste si:

Potrivit sefului statului, avand in vedere dispozitiile Legii educatiei nationale, noua lege nu este oportuna intrucat introducerea intempestiva si fara fundamentare a unui nou tip de bacalaureat, cel profesional, este de natura sa afecteze coerenta sistemului de educatie.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, declara marti seara la RFI ca "presedintele a fost dezinformat de consilierul domniei sale pe educatie, care-si imagineaza ca legea pe care Guvernul Boc si-a asumat raspunderea nu este deloc perfectibila".

In replica, fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu, actual consilier prezidential, a declarat, la RFI, ca este inacceptabil sa modifici Bacalaureatul la o luna dupa inceperea scolii si ca ministrul Ecaterina Andronescu trebuie "sa decida in sfarsit sa fie contemporana cu anul 2012".