Valentin Popa, ministrul Educatiei, si-a anuntat joi demisia din functie. El ocupa aceasta functie din ianuarie 2018, scrie Digi24.

Valentin Popa se afla pe lista ministrilor remaniabili, aparuta dupa CEx-ul PSD.

De altfel, el a fost la o discutie cu Liviu Dragnea in aceasta dimineata, alaturi de ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, liderul grupului PSD de la Camera Deputatilor, Daniel Suciu, dar si Florin Iordache si Darius Valcov.

Dupa sedinta CEx de vineri, Liviu Dragnea a anuntat ca este nemultumit de anumiti ministri, iar Viorica Dancila va prezenta o evaluare a membrilor Executivului dupa refendumul din 6-7 octombrie.

In perioada in care a fost ministru, Valentin Popa s-a facut remarcat prin numeroase greseli de limba romana, inclusiv dezacorduri flagrante.

Saptamana trecuta, Kelemen Hunor a cerut remanierea sa, afirmand ca a luat doua decizii cu care UDMR nu a fost de acord, scrie Ziare.com.

"Articolul introdus de ministrul Educatiei in august in ordonanta simpla si care da un raspuns la problemele invatarii limbii romane in scolile cu predare in limba materna a fost un pas gresit, o greseala uriasa, a fost actiunea singulara a ministrului. Nu exista niciun argument profesional si politic pentru a sustine o astfel de schimbare.

Trebuie anulat acest articol si am cerut OUG, nu trebuie sa lasam asa lucrurile. Ministrul, prin faptul ca s-a suparat, ca s-a gandit la o solutie neprofesionala, a creat o problema politica.

O alta chestiune este legata de UMF Targu Mures, a aparut o HG care recunoaste comasarea Universitatii 'Petru Maior' cu UMF. Ar fi fost corect ca, pe baza parteneriatului intre UDMR si coalitia de guvernare, sa ne spuna ca va dura, ministrul nu ne-a consultat si ne-a pus intr-o situatie delicata.

In conditiile cand ministrul de doua ori in trei saptamani a facut gesturi cu care nu am fost de acord si nu am fost consultati, consideram ca acum colaborarea cu ministrul Educatiei va fi imposibila si cerem si asteptam o remaniere in fruntea Ministerului Educatiei", a acuzat Kelemen.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca presedintele UDMR, Kelemen Hunor, are dreptate cand cere remanierea ministrului Educatiei, Valentin Popa.

Mai mult, Dragnea spune ca nu numai UDMR este nemultumita de ordonanta cu privire la predarea limbii romane la clasele maghiare, ci toate minoritatile.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri