Fostul ministru PSD al Educatiei, Remus Pricopie, critica masurile privind alocarea banilor pentru universitati adoptate recent de ministrul Educatiei, Valentin Popa, si spune ca acestea nu sunt prevazute in Programul de guvernare si nici in strategia pe care el o invoca, scrie Ziare.com.

Reactia lui Remus Pricopie, rectorul SNSPA, vine ca urmare a scandalului public declansat de ministrul Valentin Popa prin taierea fondurilor pentru universitatile de elita din Consortiul Universitaria si dirijarii lor catre alte universitati mai putin performante.

"Imi pare rau ca ultimele decizii ale Ministerului Educatiei, dar si unele afirmatii total deplasate ale ministrului Valentin Popa au adus sistemul de invatamant din tara noastra la o stare de tensiune nemaiintalnita in ultimii ani. Dupa cum se cunoaste, saptamana viitoare au fost anuntate mai multe proteste ale studentilor si cadrelor didactice universitare, inclusiv in fata Ministerului Educatiei.

Cred ca este important sa ne aducem aminte ca acest lucru nu s-a mai intamplat de 7-8 ani si cred ca inca mai este timp sa se evite amplificarea si extinderea protestelor, legitime de altfel.

Imi este greu sa cred ca actiunile Domnului Ministru Popa vor fi sustinute de Doamna Prim-ministru Viorica Dancila sau de coalitia politica PSD-ALDE, mai ales ca aceste masuri NU sunt prevazute in Programul de Guvernare si nici in strategia pe care o invoca (Strategia Nationala pentru Invatamantul Tertiar 2015-2020).

Citeste si:
Asistentul medical care viola paciente a iesit din inchisoare in 3 ani
Asistentul medical care viola...

De altfel, aceasta strategie a fost elaborata in perioada mandatului meu in Guvern (2012-2014), in colaborare cu Banca Mondiala si dupa consultarea tuturor institutiilor de invatamant superior din tara. Cu mai multa intelepciune, aceasta situatie tensionata putea fi evitata!", subliniaza Remus Pricopie intr-un comunicat de presa remis luni Ziare.com.

Consortiul Universitaria, care reuneste universitati de top afectate de decizia ministrului Popa, contesta vehement cele intamplate si cere explicatii.

Mai mult, Universitatea Bucuresti organizeaza, marti, un protest public in fata Ministerului Educatiei si se pregateste sa atace repartizarea locurilor bugetate in contencios administrativ.

Citeste si:
Vlad Voiculescu: Firea stropeste strazile cu o substanta interzisa
Vlad Voiculescu: Firea, in...
Sursa foto: Facebook/ Remus Pricopie

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romania a importat de patru ori mai multe gaze in octombrie 2019