Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat la inchisoare pe oamenii de fotbal implicati in dosarul transferurilor de fotbalisti, deciziile putand fi atacate cu recurs. Mihai Stoica a fost condamnat la 4 ani de inchisoare, Jean Padureanu la 3 ani de inchisoare, Cristi Borcea la 7 ani de inchisoare, George Copos la 8 ani de inchisoare, Victor Becali la 7 ani de inchisoare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristian Borcea, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal, scrie Mediafax.

Astfel, George Copos a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare, Cristi Borcea la 7 ani de inchisoare cu executare, Ioan Becali la 8 ani de inchisoare cu executare si Victor Becali la 7 ani de inchisoare cu executare.

La inchisoare cu suspendare au fost condamnati Jean Padureanu (3 ani), Gica Popescu (3 ani) si Gigi Netoiu (3 ani).

Mihai Stoica, actualul manager al clubului de fotbal Steaua, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare pentru inselaciune.

In rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999 - 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
George Copos: Sunt nevinovat! Nu am savarsit nicio fapta penala!
Setari Cookie-uri