Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a comentat pe pagina sa de Facebook sentinta dictata, luni, de Curtea de Apel Bucuresti in Dosarul Transferurilor, afirmand ca a fost condamnat pentru o fapta care nu exista, dar spera ca eroarea va fi indreptata, chiar daca traieste in Romania.

"Azi am aflat ca pana si in meciul vietii te pot dezavantaja arbitrii. Din neatentie, din rea-vointa, asta vom afla curand, dar pentru mine nu conteaza la ora asta. Conteaza ca am primit mii de mesaje de incurajare, iar aceste gesturi din inima sunt extrem de importante pentru un om care primeste o astfel de veste. Conteaza ca, fiind condamnat pentru o fapta care nu exista, nu-ti poti pierde speranta ca aceasta eroare nu va fi indreptata, chiar daca traiesti in Romania. Conteaza ca am descoperit cat de slabi sunt cei care sarbatoresc decizia luata de o institutie care-si pierde zilnic credibilitatea. Nu va bucurati prea devreme, asa cum ati facut-o cand ati crezut ca Steaua 2012 mai poate fi oprita. Obisnuiti-va cu gandul ca va veti uita in sus spre noi mult timp de acum incolo!", a postat Stoica, pe contul sau de Facebook, noteaza Mediafax.

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, fost oficial al clubului Otelul Galati, a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Bucuresti, la patru ani de inchisoare cu executare si trei ani interzicere a unor drepturi, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in Dosarul Transferurilor.

Totodata, Curtea de Apel a hotarat confiscarea sumei de 550.000 de dolari de la Mihai Stoica, in urma implicarii sale in transferul fotbalistului Iulian Arhire de la Otelul Galati la Pohang Steelers si 125.000 de dolari pentru Florin Cernat, transferat de la Dinamo Bucuresti la Dinamo Kiev. CAB l-a obligat pe Mihai Stoica la plata catre ANAF a sumei de 319.353 de lei si a inca 58.000 de lei reprezentand cheltuieli de judecata.

Tribunalul Bucuresti i-a achitat, in 3 aprilie, pe toti cei opt inculpati din dosarul transferurilor de jucatori, respectiv Ioan si Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Cristi Borcea, Gigi Netoiu si Gheorghe Popescu.

Decizia a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Curtea de Apel Bucuresti, care initial trebuia sa dea un verdict la 2 noiembrie, dar a amanat pronuntarea unei sentinte pentru 12 noiembrie, cand a dictat sentinte cu inchisoare intre trei si opt ani pentru cei opt oameni de fotbal.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristian Borcea, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

In rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999-2005.

foto: steauafc.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
IJ verifica decizia Curtii de Apel privind eliberarea lui Piedone
Setari Cookie-uri