"Am sa particip cu o delegatie la Consiliul European care se va desfasura, sa speram, doar joi si vineri, daca se va gasi o solutie, e posibil si sambata. Este primul Consiliu European fara limita de timp, asa a fost si cel din decembrie 2006 cand s-a stabilit bugetul pentru 2007-2013", a spus presedintele, la plecarea spre Bruxelles.

Potrivit acestuia "va fi o negociere dificila" la Bruxelles.

"Pot sa va spun din contactele pe care le-am avut cu o mare parte din membrii Consiliului European ca toti au nemultumiri, dar exista dorinta sa se ajunga la un compromis. Nu exclud posibilitatea ca la acest Consiliu sa nu ajungem la o solutie, dar parerea mea este ca toti, sau aproape, dorim sa ajungem la o solutie", a spus Basescu.

Citeste si:

Din delegatia presedintelui fac parte ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Achim Irimescu, consilierul de stat al premierului Luminita Odobescu, directorul general in MAE Ioana Bivolaru si Catalina Constantin, director general in MAEur.

De asemenea, presedintele este insotit de consilierii Cristian Diaconescu, Bogdan Manoiu, Bogdan Dragoi si de purtatorul de cuvant Bogdan Oprea.