Datele din cel mai recent sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie - IRES arata ca, la jumatatea perioadei de campanie electorale pentru alegerile parlamentare, exista un numar mare de cetateni indecisi cu privire la votul pe care il vor acorda in 9 decembrie.

Patru din 10 romani sunt insa nehotarati in privinta acestui aspect, 37% spun ca stiu sigur pe cine ar vota, 19% declara ca au o idee in aceasta privinta, dar nu este definitiva, iar 5 % sustin ca nu vor merge la vot.

In pofida gradului ridicat de nehotarare, 44% dintre respondenti sustin ca aceasta campanie nu ii va determina sa isi schimbe optiunea de vot.

Doar 1 din 5 romani isi amintesc promisiunile senatorului, iar 1 din 3 si le amintesc pe cele ale deputatului.

Totodata, 16% dintre cei intervievati stiu care este meseria de baza a senatorului din colegiul din care fac parte si 20% o cunosc pe cea a deputatului.

Aproape 7% dintre cei intervievati sustin ca au primit obiecte sau atentii din partea deputatului aflat in functie, in timp ce din partea senatorului sustin ca au primit doar 3%.

Foarte putine persoane stiu lucruri despre familia parlamentarilor, despre afacerile lor, despre locul in care pot sa gaseasca biroul lor parlamentar .