Sectorul 2, al primarului Neculai Ontanu, se declara, pentru al 12-lea an consecutiv, gata sa-i cinsteasca pe bucuresteni de 1 Decembrie, noteaza Mediafax.

Reprezentantii primariei au numarat, astfel, 67.200 de sarmale care vor fi servite gratuit "tuturor bucurestenilor prezenti la marea manifestare dedicata Zilei Nationale a Romaniei". Langa sarmale, doritorii vor putea primi si tuica fiarta, tot cu portia, la cele 20 de corturi care vor fi amenajate in toate cartierele din sector.

Corturile vor fi amplasate la sediul Primariei Sectorului 2, Circul de Stat Globus, Parcul Floreasca din cartierul Floreasca, Scoala numarul 40 din cartierul Peris, Parcul Plumbuita din cartierul Colentina, Parcul Lunca Florilor din cartierul Baicului, Parcul Motodrom din cartierul Fundeni, Parcul Florilor din cartierul Pantelimon, Complexul Miramar din cartierul Chisinau, Sediul Politiei Locale Sector 2 din Strada Paroseni din cartierul Petricani, Parcul Tei din cartierul Tei, Parcul Sfantul Pantelimon din cartierul Pantelimon si Parcul Creanga din cartierul cu acelasi nume.

La cele opt corturi de la sediul Primariei Sectorului 2, sarmalele si tuica fiarta vor fi oferite incepand cu 14.30. In celelalte locuri, dezlegarea la masa se va da la ora 11.00.

Decalajul orar este explicat prin faptul ca, in zona corturilor de la primarie, de la 12.15, sunt programate festivitati, defilari, mini-recitaluri de muzica populara sustinute de "indragiti cantareti", Hora Unirii si chiar o demonstratie de arte martiale, potrivit desfasuratorului facut public de Primaria Sectorului 2.

Si Sectorul 6 se lauda ca va sarbatori romaneste de 1 Decembrie, si tot in strada.

Cele doua locuri unde primaria condusa de Rares Manescu ii invita sambata pe bucuresteni sunt Parcul Drumul Taberei, la Foisor, si Parcul Crangasi, la scena. Aici, spre deosebire de sectorul 2, se va merge pe reteta "intai masa si apoi muzica". Fasolea anuntata de primarie va fi preparata incepand cu ora 8.00 si va servita de la 12.00, dupa care, pentru siesta, va putea fi ascultata muzica de fanfara, dar si de alte genuri.

Pana la ora 19.00, sunt anuntate, astfel, recitaluri de muzica populara si usoara (Taraf Cleante, Ionut Ro-mania, Florin Grigore, Aurelian Temisan) in Parcul Drumul Taberei, in timp ce, la Crangasi, scena va fi dedicata exclusiv folclorului.

Petrecerea din sectorul 6 va continua duminica. Free Deejays, Jimmy Dub, Neylini vor canta in Parcul Drumul Taberei, intre orele 18.00 si 20.00, in timp ce bucurestenii din Crangasi vor avea parte tot de muzica populara, intre 17.00 si 19.30.