Bazinul de polo din Complexul Sportiv Ghencea, primul de acest gen acoperit din Bucuresti, a fost inaugurat, in urma unei investitii de aproximativ 28 milioane de lei.

Obiectivul, inclus in anul 2010 in programul “Bazine de inot”, derulat de Compania Nationala de Investitii, este primul bazin de polo finalizat de la demararea progamului.

"Sunt convins ca aceasta investitie va aduce beneficii nu doar clubului, ci si României” a declarat ministrul Eduard Hellvig, prezent la eveniment.

Complexul corespunde normelor impuse de federatiile romane de natatie si polo, avand un bazin de competitie de 33,33 x 25 metri, cu o adancime de 2,30 m si unul de antrenament de 25 x 12.5 metri, cu o adancime variabila intre 1,20 - 1,60 metri si o tribuna de 400 de locuri.

Cladirea are trei niveluri: subsolul – utilizat ca spatiu tehnic, parterul - destinat holurilor de acces, vestiarelor, anexelor si bazinelor si etajul - rezervat gradenelor si circulatiei spectatorilor.

Contractul de executie a fost atribuit, in anul 2010, in urma procedurilor de achizitie publica, societatii SC Constructii Erbasu SA, lucrarile fiind demarate efectiv in anul urmator. Valoarea totala a investitiei a fost de aproximativ 27,9 milioane de lei

Programul pentru construirea de bazine de inot, derulat de Compania Nationala de Investitii, a demarat in anul 2007, cu realizarea proiectelor pilot, primele licitatii pentru lucrarile de executie fiind organizate in anul 2009.

Pana la aceasta data, au fost finalizate cinci obiective de investitii, alte 12, dintre care doua in Bucuresti, fiind in diferite stadii de executie.

Sursa foto: fcsteaua.ro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Volkswagen lanseaza 3 modele noi in Romania