Acestia au trebuit sa treaca pe la mai multe birouri pentru a-si depune declaratiile de avere, de interese, de colaborare sau necolaborare cu fosta securitate, pentru a face fotografii pentru legitimatiile de parlamentar, dar si pentru site-ul Camerei Deputatilor, pentru a-si lua cartelele de vot, pentru a-si depune CV-ul si fisele personale. In privinta cazarii, multi au optat pentru hotel, anunta Mediafax.

Au venit atat parlamentari aflati la al doilea, al treilea mandat, dar si noi parlamentari care au fost indrumati de staff-ul Camerei.
Printre cei mai vechi deputati s-au aflat Mircea Toader, Rodica Nassar, Diana Tusa, Ioan Muntean, Anghel Stanciu, Georgian Pop, dar si Madalin Voicu, el preferand sa nu se fotografieze si sa aduca poze de acum 4 ani. Deputatul Ion Stan, avand mai multe mandate la activ, si-a facut toate formalitatile fara a raspunde intrebarilor ziaristilor.

Unul dintre deputatii noi, academicianul Dinu Giurescu, decan de varsta si care va conduce prima sedinta a Parlamentului, s-a aratat interesat de ceea ce se intampla in Legislativ. "E un lucru curios, nou, este o etapa noua, sa vedem ce se asteapta de la noi", a spus el si si-a exprimat preferinta de a face parte din Comisia de cultura.

"Cred ca din 2010 trebuia sa fiu aici, in Parlament, pentru ca imi meritam mandatul", a declarat ziaristilor si fosta sefa a Loteriei Liliana Minca, acum proaspat deputat PPDD.

Citeste si:

"Nu cred ca conteaza cum arat in poza. Moldovencele ma iubesc asa cum sunt. Si moldovenii ma iubesc", a spus Minca, referindu-se la faptul ca este deputat de Botosani. Ea a dezvaluit ca prima lege pe care vrea sa o promoveze este cea privind confiscarea averilor ilicite si a sustinut ca in mandatul ei "Botosaniul va urca pe o treapta superioara".

Un alt deputat, Marian Enache, fost secretar general adjunct al Camerei, a spus ca a mai avut pana in anul 2000 inca doua mandate de parlamentar si isi doreste sa faca legi mai clare, simple, care sa corespunda realitatii, inclusiv revizuirea Constitutiei.

“Casa Poporului este un loc de munca”

Cel mai tanar deputat, Catalina Stefanescu (foto), in varsta de 24 ani, despre care presa a scris ca este secretara lui Liviu Dragnea, le-a declarat ziaristilor ca a fi in Parlament "nu e o responsabilitate prea mare pentru niciun om, indiferent de varsta, atat timp cat isi doreste sa se implice".

"Indiferent de cat de impunatoare este aceasta cladire, este un loc de munca si il voi trata cu seriozitate si fara absente", a mai spus Catalina Stefanescu, aratand ca doreste sa invete de la fiecare coleg si ca Liviu Dragnea este un om in care are foarte multa incredere, la fel si in Victor Ponta si, daca va avea acces, se va sfatui cu acestia.

Noii deputati pot veni in aceste zile la Parlament pentru a indeplini toate aceste formalitati, noul Legislativ fiind convocat miercuri in prima sedinta.