Camera Deputatilor a respins prin vot secret,ridicarea imunitatii deputatului PSD Vlad Cosma.

Cererea ministrului Justitiei referitoare la incuviintarea arestarii preventive a deputatului Vlad Cosma a intrunit 105 voturi favorabile.

Un numar de 222 deputati au votat impotriva cererii MJ, anunta Mediafax.

Anterior, luni, Comisia juridica a respins cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Vlad Cosma.

Raportul negativ al comisiei a fost adoptat cu 7 voturi "pentru", 13 voturi "impotriva" si 3 abtineri. Votul a fost dat dupa audierea deputatului Vlad Cosma, cercetat pentru trafic de influenta.

Citeste si:
Motiune de cenzura "anti-austeritate", pe ordinea de zi a plenului
Motiune de cenzura...

Inainte de votul din plenul Camerei Deputatilor, grupurile PNL, PPDD, PDL si neafiliatii si-au anuntat optiunile, in timp ce PSD nu a anuntat cum voteaza.

"Parlamentarii liberali vor vota in favoarea cererii formulate in scris de Ministrul Justitiei", a precizat de la tribuna liderul deputatilor PNL, George Scutaru, care a mai spus ca ar fi cazul ca Ministerul Justitiei sa vina cu precizarile necesare pentru ca Parlamentul sa se pronunte asupra proiectului de lege privind amnistierea, ca sa nu mai planeze diverse suspiciuni asupra forului legislativ.

Reprezentantul PPDD, Tudor Ciuhodaru, a aratat ca grupul sau parlamentar "nu a blocat balanta justitiei" si a propus vot deschis in cazul lui Vlad Cosma.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, preciza ca, potrivit Regulamentului, votul trebuie sa fie secret cu bile.

Citeste si:
Tariceanu: Nu vad de ce tramvaiele fabricate la Arad nu ar fi bune
Tariceanu: Nu vad de ce...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Inflatia a explodat: Cartofii mai scumpi cu peste 20%