Directia Nationala Anticoruptie (DNA) respinge veridicitatea declaratiilor fostului deputat Vlad Cosma, care a acuzat institutia ca fabrica dosare si a prezentat inregistrari ale unor discutii pe care le-ar fi avut cu procurorii Mircea Negulescu si Lucian Onea, de la DNA Ploiesti. Intr-o declaratie pentru ziare.com, Laura Codruta Kovesi respinge afirmatiile procuroarei Mihaiela Iorga despre urgentarea dosarului unui fost ministru, care ar fi putut ocupa postul de premier, noteaza Digi24.

Fostul procuror Mihaiela Iorga Moraru a acuzat-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, ca i-ar cerut sa urgenteze dosarul unui fost ministru pentru a reduce sansele acestuia de a deveni premier: "Trebuia desemnat premierul Romaniei si era vehiculat numele unui fost ministru. Exista in lucru la mine un dosar cu acest ministru. Am fost chemata si intrebata daca am putea sa iesim cat mai repede cu dosarul. Explicatia a fost de genul ca <<daca acest domn va ajunge premier, doamna Dana Girbovan (presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania - n.r.) va fi ministru al Justitiei, ceea ce ar insemna un dezastru pentru noi>>", a declarat duminica seara, la Antena 3, Mihaeiela Iorga Moraru.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a negat, intr-un raspuns pentru ziare.com, acuzatiile lansate la Mihaiela Iorga Moraru.

"Nu a existat nicio discutie cu vreun procuror din DNA sau cu inculpata Moraru Iorga Mihaela despre un dosar despre vreun ministru care putea sa ajunga premier", a fost replica Laurei Codruta Kovesi, intr-un raspuns transmis site-ului ziare.com.

DNA, despre afirmatiile fostului deputat Vlad Cosma

DNA a reactionat, luni, printr-un comunicat de presa, si la afirmatiile fostului deputat Vlad Cosma, facute duminica seara tot la Antena 3. "Difuzarea inregistrarilor, cum - de altfel - a afirmat si unul dintre cei doi interlocutori, are ca scop compromiterea procurorilor si a ofiterilor de politie care au instrumentat cauzele privind pe Cosma Mircea, Cosma Vlad si pe fostul deputat Ghita Sebastian Aurelian, in conditiile in care, asa cum am mentionat, pe rolul ICCJ se afla dosarul penal cu termen la data de 19 februarie 2018. La acest moment, alte detalii nu pot fi furnizate, deoarece aspectele mentionate fac obiectul unui dosar penal avand ca obiect, intre alte infractiuni, si infractiunea de santaj", precizeaza DNA. Comunicatul contine si cateva stenograme ale unor discutii, de data recenta, intre "emisari" ai lui Vlad Cosma si un procuror, respectiv un ofiter de politie de la Ploiesti.

Acuzatiile lansate de Iorga si Cosma, analizate de Inspectia Judiciara

Inspectia Judiciara a luat act de informatiile aparute in spatiul public cu privire la afirmatiile procurorului Mihaiela Moraru Iorga si ale fostului deputat Vlad Cosma, urmand sa decida daca se impun verificari in aceste cazuri, a precizat, luni, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al IJ, Alin Alexandru.

"Inspectia Judiciara a luat act de informatiile aparute in spatiul public, acestea fiind aduse la cunostinta conducerii, care va analiza daca se impune sesizarea din oficiu pentru a se efectua verificari", a declarat Alin Alexandru, purtatorul de cuvant al institutiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri