"Domnul general Meran a fost demis. Este pus la dispozitie, pentru ca e responsabil pentru ceea ce s-a intamplat atunci. Am mai facut cativa pasi. In cursul zilei de maine (sambata - n.r.), lamurim si cu persoana care dadea cu bocancii ca un animal", a declarat ministrul Radu Stroe.

Eugen Meran, care are in prezent gradul de general de brigada, se afla la conducerea Jandarmeriei Capitalei din noiembrie 2010, cand l-a inlocuit pe Gavrila Pop.

Pop a fost eliberat din functie, la ordinul comandantului Jandarmeriei Romane, Olimpiodor Antonescu, din cauza lipsei de interventie la mitingul politistilor de la Palatul Cotroceni, din 24 septembrie 2010.

Meran ocupase anterior functia de prim-adjunct al sefului institutiei.

In 4 decembrie 2012, Eugen Meran a fost atentionat in urma unor verificarilor interne privind modul de actiune la parada de Ziua Nationala de la Arcul de Triumf.

"In urma aspectelor semnalate de catre o parte a mass-media, in legatura cu modul de indeplinire a misiunilor de asigurare a ordinii si linistii publice, de catre anumite efective ale Jandarmeriei, cu ocazia zilei de 1 decembrie - Ziua Nationala a Romaniei, la nivelul institutiei noastre a fost demarata o verificare interna, referitoare la modul de actiune a personalului implicat, in urma careia, au fost luate urmatoarele masuri: atentionarea domnului general de brigada dr. Eugen Meran, directorul Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti; schimbarea din functie a domnului maior Claudiu Gogu, sef serviciu in cadrul aceleiasi structuri", s-a precizat intr-un comunicat remis de Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane.

In 17 decembrie, presedintele Traian Basescu i-a conferit lui Meran conferit Ordinul "Barbatie si Credinta" - in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari. Alaturi de Meran, tot atunci a fost decorati numerosi alti politisti, militari, dar si functionari publici si angajati bugetari ca personal contractual

Protestele din ianuarie 2012 desfasurate in Piata Universitatii - la care au iesit in strada, mai multe zile la rand, sute de persoane - au inceput in 13 ianuarie, in semn de solidaritate cu subsecretarul de stat Raed Arafat, protagonist al unui conflict public cu presedintele Traian Basescu, pe tema reformelor din Sanatate. In timpul evenimentelor, au avut loc ciocniri intre manifestanti si fortele de ordine.

Sursa foto: www.jandarmeria.ro