Cabinetul Orban a depus listele pentru București. În acest sens, liderul Partidului Național Liber, Ludovic Orban, a declarat că este vital ca alegerile din 6 decembrie să aibă loc, pentru ca democrația să își urmeze cursul.

”Am venit dis-de-dimineață pentru a dovedi că suntem puși pe treabă. Suntem o echipă tânără, cu experiență și vom face o campanie cinstită”, a spus Ludovic Orban.

În plus, acesta a adăugat că majoritatea PSD din Parlament trebuie să plece acasă, menționând că după alegeri, toate instituțiile statului vor fi reconstruite.

”Este sfidător la adresa românilor ca Florin Iordache să rămână în fruntea Consiliului Legislativ”, a precizat Orban.

La Camera Deputaţilor, ordinea candidaților este următoarea: Ludovic Orban, Violeta Alexandru, Cristina Trăilă, Antonel Tănase, Sebastian Burduja, Cristian Băcanu, Pavel Popescu, Mara Mareş, Daniela Nicolescu, Iuliana-Cristina Grigorescu, Bogdan Tiniche, Liviu Moraru, Violeta Vijulie

La Senat candidează Florin Cîţu, Sorin Cîmpeanu, Monica Anisie, Matei Dobrovie, Ligia Popescu, Viorel Tănase, Florin Cătălin Ivan, Dan Meran, Lucreţiu Tudoroiu, Maria Tilea.

Scandal între PNL și USR

În altă ordine de idei, pentru numirea în funcția pe viață a lui Florin Iordache, PNL-ul acuză USR-ul.

”Voturile lui Augustin Zegrean au venit de la PNL, a fost candidatul nostru. De aici, rezultă că doar USR ar fi putut vota cu Iordache”, a declarat premierul României.

De cealaltă parte, USR-ul acuză declarațiile premierului ca fiind ”minciuni ordinare” și un ”atac dur de campanie”, doar 21 de deputați și senatori USR fiind prezenți la votul pentru conducerea Consiliului Legislativ.

Traian Berbeceanu, prefect al Capitalei

Un alt subiect dezbătut de premierul României a fost numirea unui alt prefect. Acesta a declarat că nu putea vorbi despre demiterea lui Gheorghe Cojanu, după declarațiile sale contradictorii, înaintea unei ședințe foarte importante a prefecturii, aceea de trecerea a Bucureștiului în scenariul roșu.

Traian Berbeceanu este unul dintre candidați, deoarece este un om corect și integru. A dovedit acest lucru. Dacă omul are capacitate, noi îl vom susține”, a declarat Ludovic Orban.

Nu în ultimul rând, acesta a menționat că decizia finală va fi luată în cadrul ședinței de Guvern din 22 octombrie.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri