In cadrul comandamentului de iarna convocat la Palatul Victoria, sub conducerea vicepremierului Liviu Dragnea, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu a declarat incepand de duminica noaptea in vestul tarii va patrunde un front atmosferic relativ cald pentru aceast perioada, care va favoriza producerea poleiului in aproape toate judetele din Transilvania, scrie Mediafax.

In consecinta, ANM va emite cod galben de polei pentru judetele din vestul tarii, a spus Ion Sandu, care a precizat ca tot cod galben, dar de ceata, va fi emis si pentru judetele din sud si est, pana luni la pranz.

Poleiul si ceata vor inceta luni, dupa pranz, si nu se vor mai inregistra decat ploi slabe in vest.

Citeste si:

Potrivit lui Sandu, in jurul datei de 18 ianuarie vor reveni ninsorile, iar din primele semnale acestea ar putea fi consistente.

In cadrul comandamentului de iarna, vicepremierul Liviu Dragnea a cerut autoritatilor competente sa verifice stocurile de materiale antiderapante si a solicitat sa se intervina imptriva poleiului inca din nopatea de duminica spre luni, astfel incat la inceputul saptamanii traficul sa se desfasoare normal.