Zgonea: Parlamentarii sa declare ca nu au case pentru a obtine cazare

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, ca parlamentarii trebuie sa declare pe propria raspundere ca nu detin locuinte in Bucuresti pentru a li se asigura cazare, mentionand ca va cere liderilor grupurilor parlamentare publicarea acestor documente.

Zgonea a fost intrebat despre situatia parlamentarilor care au in proprietate locuinte in Bucuresti, insa ar beneficia de cazare din partea Camerei Deputatilor, scrie Mediafax.

"Atunci cand a explodat acest scandal, acum cativa ani de zile, s-a creat o comisie de ancheta a carui rezultat final a fost o declaratie pe propria raspundere a parlamentarului ca nu detine bunuri imobile cu destinatia de locuinta in municipiul Bucuresti. Acum, prin modificarea la Statut, o extindem si la judetul Ilfov - bineinteles ca nici cei care se deplaseaza din judetul Ilfov la lucrarile Parlamentului nu mai primesc diurna de deplasare, iar pe de alta parte nu vor mai primi nici banii de cazare. De aici incoace ramane la latitudinea fiecarui parlamentar daca va semna acea declaratie si va face un fals in acte, pentru ca acel document este document justificativ pentru a acorda aceasta suma de 4.000 de lei", a sustinut Zgonea.

El a mentionat ca aceste documente sunt verificate de Curtea de Conturi si posibil de alte institutii ale statului.

"Am speranta si am increderea ca nu va exista parlamentar roman care detine imobil cu destinatia de locuinta si poate locui in Bucuresti sau in judetul Ilfov si va cere resursele financiare pentru cazare in Bucuresti. Nu cred ca exista vreun parlamentar care sa faca asa ceva si sa se supuna oprobriului public, sa ne puna pe noi intr-o situatie delicata", a mai afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

In plus, Zgonea a promis ca va cere liderilor grupurilor parlamentare sa intre "in procedura de transparenta decizionala si aceste declaratii pe propria raspundere, astfel incat oamenii sa vada in concordanta cu domiciliul fiecaruia din buletin sa vada unde locuieste".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri