Doi dintre ministrii la care face referire raportul MCV sunt Liviu Dragnea si Varujan Vosganian, afirma o sursa din cadrul Comisiei Europene citata de agentia France-Presse, care noteaza, preluand o declaratie a premierului Victor Ponta, ca al treilea este Relu Fenechiu.
Un oficial din cadrul Comisiei Europene citat de AFP a precizat ca doi dintre ministrii la care face referire raportul elaborat in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare sunt vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, si Varujan Vosganian, ministrul Economiei, care este vizat de o ancheta a DIICOT, conform Mediafax.

AFP reaminteste ca Liviu Dragnea este cercetat pentru presupusa implicare in fraudele din referendumul privind destituirea presedintelui Traian Basescu.

Al treilea ministru la care face referire raportul Comisiei Europene este Relu Fenechiu, titularul portofoliului Transporturilor, precizeaza AFP, reluand o declaratie a premierului Victor Ponta.

Premierul Ponta a declarat miercuri ca raportul CE contine anumite erori materiale, precum faptul ca nu s-ar fi intamplat nimic in cazul ministrilor verificati de ANI sau ca ar fi ministri cercetati pentru coruptie, iar acestea puteau fi indreptate daca "Mecanismul era si de Cooperare, nu doar de Verificare".

"Nu a fost discutat si cu noi, pentru ca sunt cateva erori, acolo, materiale. In primul rand, inteleg ca nu s-a intamplat nimic cu cei patru ministri care aveau sesizare de la ANI. S-a intamplat, nu mai sunt in Guvern si imi pare rau ca nu mai sunt: si Silaghi, si Hellvig, si Pop, si Andronescu. Tocmai ca i-am sacrificat pentru ca aveau o sesizare de la ANI, de care nu ati mai auzit si de care probabil nici nu o sa mai auziti nimic in viitor, dar i-am sacrificat tocmai din acest motiv, iar acum se trece ca nu s-a intamplat nimic. S-a intamplat, ca nu mai e niciunul dintre cei patru si regret ca nu mai e niciunul, dar a fost un semnal politic pe care am vrut sa-l dau. Am mai citit ca sunt trei ministri cercetati pentru coruptie. Nu am reusit sa-i identific. Inteleg, sigur, Fenechiu e trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu, dar pe ceilalti doi nu i-am gasit oricat i-am cautat. Care sunteti va rog sa spuneti, recunoasteti singuri. Probabil ca e o eroare si lucrurile astea se puteau indrepta daca Mecanismul era si de Cooperare, nu doar de Verificare", s-a adresat Ponta ministrilor, in sedinta de guvern.

Chitoiu: Fenechiu,Vosganian,Dragnea nu se incadreaza


Vicepremierul Daniel Chitoiu a declarat, miercuri, ca s-a pus in Guvern intrebarea referitoare la care ar fi ministrii acuzati de coruptie, el aratand ca Relu Fenechiu, Varujan Vosganian si Liviu Dragnea nu se incadreaza in categoria celor acuzati de coruptie.
"Asta ne intrebam si noi azi in sedinta de Guvern. Sunt ministri care sunt acuzati de couptie si nu stim care", a spus Chitoiu.

Intrebat daca Relu Fenechiu, Varujan Vosganian si Liviu Dragnea ar trebui sa demisioneze ca urmare a acuzatiilor care li se aduc in dosarele pe care le au, Chitoiu a raspuns negativ, aratand ca cei trei nu sunt acuzati de coruptie.

"Nu. Din cate ne-a prezentat ministrul Fenechiu, el este acuzat de complicitate pentru abuz in servicu, deci nu de coruptie. Domnul Vosganian nu ne-a spus nimic de acest lucru. Domnul Dragnea e pentru referendum, dar nu cred ca asta face parte din coruptie, nu reprezinta coruptie referendumul", a spus Chitoiu.

Doi dintre ministrii la care face referire raportul MCV sunt Liviu Dragnea si Varujan Vosganian, afirma o sursa din cadrul Comisiei Europene citata de agentia France-Presse, care noteaza, preluand o declaratie a premierului Victor Ponta, ca al treilea este Relu Fenechiu.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri