Un numar de 2.800 de femei au fost calificate in meserii precum camerista, lucrator in comert sau lucrator in alimentatie, printr-un proiect finantat din fonduri europene.
Bugetul total al proiectului "Munca are genul feminin" a fost de circa 12 milioane de lei, peste 45% din aceasta valoare fiind costul asociat exclusiv beneficiarelor proiectului (resurse umane, subventii, costul cu formarea profesionala).

Astfel, costul mediu/beneficiara care a parcurs tot procesul pana la obtinerea diplomei de calificare s-a ridicat la valoarea de 2.080 de lei.

In cadrul proiectulul “Munca are genul feminin”, 3.734 de femei au beneficiat de consiliere psihologica gratuita, 3.346 de femei au fost mediate pentru a-si gasi un loc de munca sau pentru a promova in cariera, iar 60 de femei au absolvit cursul de formare in domeniul TIC (Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor). In plus, cele doua burse ale locurilor de munca, axate pe nevoile femeilor, s-au bucurat de prezenta a peste 600 de participanti.

De asemenea, peste 42 de experti specialisti (psihologi, sociologi, asistenti sociali) s-au dedicat beneficiarelor si activitatilor din cadrul acestui proiect, carora li s-au adaugat peste 57 de formatori si instructori de practica implicati in programele de calificare.

“Anul 2012 a fost de departe cel mai dificil an POSDRU si inca avem de achitat multe datorii financiare. De aceea, este o mare realizare pentru noi ca am putut duce la bun sfarsit acest proiect”, declara Daniela Visoianu, manager proiect “Munca are genul feminin”.

Femeile au o mai mare longevitate la locul de munca - in medie cu 0,6 ani mai mult decat barbatii -, dar au beneficii financiare net inferioare acestora in conditii egale de educatie sau tip de ocupatie: 1.502 lei castiga in medie barbatii si 1.196 lei femeile, potrivit anchetei sociologice “Piata fortei de munca cu accent pe fenomenul segregarii ocupationale, pe gradul de ocupare in randul femeilor”, realizata in cadrul proiectului ”Munca are genul feminin”.

Cele mai cautate domenii de activitate pe piata muncii de catre femeile aflate in cautarea unui loc de munca sunt: comert, sanatate/ asistenta sociala, hoteluri/ restaurante, servicii de ingrijire varstnici, copii.

Proiectul “Munca are genul feminin" este implementat de Asociatia C4C – Communication for Community, in parteneriat cu Consiliul Judetean Arges. Este un proiect cofinantat din Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul Major de Interventie 6.3 "Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii" si are ca obiectiv principal promovarea incluziunii sociale si a egalitatii de sanse pe piata muncii a femeilor aflate in situatii de excludere si/sau marginalizare socio-profesionala. De asemenea, proiectul urmareste integrarea grupurilor vulnerabile pe piata muncii: cresterea gradului de ocupare in randurile femeilor si a altor grupuri vulnerabile, fiind categorii expuse riscului excluziunii sociale pe baza criteriilor de gen, origine etnica, varsta si statut social

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri