Omul de afaceri a spus la iesirea din sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca nu va parasi tara si ca traieste o drama in prezent. “Sunt
pregatit pentru orice. Sunt nevinovat”, a declarat George Copos.

Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, prezent luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a inceput judecarea dosarului transferurilor, si-a reafirmat nevinovatia si a declarat ca traieste o mare "drama" dar nu are de gand sa paraseasca tara pentru a se sustrage actului de justitie.

"Vreau sa va spun cu tarie ca traiesc o adevarata drama, o imensa drama, atat eu cat si familia mea. Alexandra, fata mea, care este la Harvard imi da mesaje din ora in ora. Sunt un om care a creat 4.500 de locuri in Romania, sunt un om care a platit zeci de milioane de euro pe an impozite si taxe la stat. Sunt un om ale carui toate active sunt in aceasta tara, in Romania, pe care o iubesc. Totusi traiesc aceasta imensa drama, pentru ca nu sunt cu nimic vinovat. La cele doua transferuri, atat la Dulca, cat si la Bratu, toate sumele de bani conform contractelor au intrat in bugetul clubului, in contul clubului Rapid si au fost si se regasesc in balanta comerciala din lunile respective", a declarat Copos, vizibil afectat, potrivit Mediafax.

El a catalogat drept nedreapta cererea DNA, ca inculpatilor in dosarul transferurilor sa li se interzica sa paraseasca tara, mentionand ca nu intentioneaza sa se sustraga actului de justitie, chiar daca va fi condamnat: "Toate aceste masuri si motivatia de la Curtea de Apel sunt total neadevarate si o vom demonstra cu probe. Suntem haituiti, traim niste drame imense in aceasta perioada. Cererea institutiei DNA de astazi, care spune sa ne interzica sa parasim tara, este nedreapta. Eu nu voi pleca niciodata din tara mea si nu ma voi sustrage niciodata justitiei. Niciodata. Chiar daca voi fi condamnat. Exista si izbavire", a spus Copos, care a mai fost condamnat de prima instanta intr-un alt dosar, Loteria.

Omul de afaceri se considera vinovat doar pentru faptul ca a dat "peste 40 de milioane" de euro la Rapid, in loc sa investeasca aceasta suma in alte domenii. "Toate aceste garantii care sunt pentru presupusele daune create sunt garantii colaterale, atat la dosarul transferurilor cat si la dosarul loteria, care acopera de trei ori sau de patru ori presupusul prejudiciu. Traiesc o drama mare si eu si familia mea. Eu pot fi invinuit sau judecat in aceasta tara doar de familia mea, doar de directorii mei, doar de 2.100 de angajati care ii are Ana pentru ca am dat peste 40 de milioane clubului Rapid ca sa aduc bucurie unor oameni, care inainte de 1990 jucau un an in Divizia A si trei ani in Divizia B. Asta am facut, am adus 40 de milioane de acasa si de la firmele Ana in loc sa-i investesc in alta parte", a afirmat el.

DNA a reclamat instantei supreme o intalnire conspirativa, care a avut loc acasa la George Copos, unde s-a intalnit Gigi Becali cu actionarul majoritar al FC Rapid, Victor Becali si cu Cristian Borcea, anchetatorii precizand ca patronul FC Steaua asteapta o sentinta definitiva intr-un dosar penal, anunta Mediafax.

"Cu cateva zile inainte de judecarea primului termen in recurs la ICCJ inculpatii Gheorghe Copos, Cristian Borcea si Victor Becali s-au intalnit intr-o locatie privata, apartinand inculpatului Copos Gheorghe, cu Becali Gheorghe, inculpat care asteapta pronuntarea unei decizii definitive intr-o cauza la Inalta Curte de Casatie si Justitie, la completul de cinci judecatori (in dosarul privind sechestrarea hotilor masinii patronului FC Steaua- n.r.), aspect care ridica serioase semne de intrebare cu privire la implicarea persoanei mentionate in afacerile judiciare ale inculpatilor, cu atat mai mult cu cat acesta din urma (Gigi Becali-n.r.) a relatat ca l-a sfatuit pe afinul sau, inculpatul Cristian Borcea, sa paraseasca tara dupa condamnarea pronuntata de instanta de apel, aspect confirmat in parte de inculpat", se arata in documentul DNA prin care procurorii cer luarea masurii interdictiei de a parasi tara pe numele celor opt oameni de fotbal.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) mentioneaza ca "inculpatii detin importante valori financiare in tara si in strainatate, inculpatul Borcea Cristian avand chiar rezidenta in SUA, relatiile personale si comerciale detinute putand fi de natura sa le asigure acestora parasirea intempestiva a teritoriului tarii si sustragerea astfel de la judecarea cauzei in recurs".

Procurorii atrag atentia judecatorilor ca "nu este deloc de neglijat" ultimele cazuri judiciare cu inculpati care au parasit tara in timpul procesului si dau ca exemple cazurile lui Dinel Nutu (fost Staicu), Mihail Boldea (fost deputat PDL recuperat din Kenya, dupa ce a fost pus sub acuzare-n.r.), Codrut Marta (dat disparut de sotie si cautat de Politie-n.r.) sau Gheorghe Becali (aflat in Dubai-n.r.).

Pe baza tuturor acestor argumente procurorii cer fata de cei opt oameni de fotbal luarea masurii interdictiei de a nu parasi tara.
Discutiile privind aceasta cerere se reiau la Inalta Curte de Casatie, luni, in jurul orei 11.00.