Corlatean: Avem o problema cu ambasadorul in Finlanda

Ambasadorul in Finlanda, Catalin Avramescu, a cerut renuntarea la comunicarea pe cifru si, de asemenea, s-a opus trimiterii de catre Guvern a unui atasat pe probleme de munca, a declarat, sambata seara, ministrul de Externe, Titus Corlatean, precizand ca diplomatul va fi chemat pentru explicatii

Raspunzand unei intrebari, Corlatean (foto) a spus, la Antena 3, ca Avramescu este inca ambasador in Finlanda. "Dar nu am semnale neaparat incurajatoare profesional", a adaugat Corlatean, citat de Mediafax.

"In Finlanda avem o capitala importanta, unde avem parti bune, dar avem si dificultati, gen mai avem conationali care mai sunt pe acolo si genereaza niste reactii din partea finlandezilor. Mai e si o atitudine constanta - in ultima vreme nu atat de vizibila - pe chestiunea legata de Schengen. Or, o astfel de capitata trebuie tratata profesionist din punctul de vedere al reprezentarii diplomatice. Si de acolo ne-au venit cel putin cateva chestiuni care m-au uimit profesional", a spus Corlatean.

El a mai spus ca Avramescu a cerut sa renunte la comunicarea pe cifru si s-a opus trimiterii unui atasat pe probleme de munca. "Avem o problema pe care o vom clarifica foarte rapid, pentru ca il voi invita pe domnul ambasador sa vina putin acasa, sa discutam modul in care isi indeplineste mandatul de reprezentare a intereselor Romaniei", a spus Corlatean.

Avramescu, apropiat si sustinator al presedintelui Traian Basescu, a fost sef al Cancelariei Prezidentiale inainte de a deveni ambasador in Finlanda.

Citeste mai mult despre aceasta tema aici.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri