Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a sustinut, luni, referindu-se la afirmatiile presedintelui Traian Basescu privind "asumarea" situatiei din Algeria, ca Romania si celelalte tari trebuie sa se angajeze in continuare de o maniera foarte ferma in combaterea terorismului.
Intrebat despre declaratle sefului statului privind actiunea terorista din Algeria, ministrul a raspuns: "Sensul acestei fraze este legat de necesitatea ca Romania si celelalte state sa se angajeze in continuare de o maniera foarte ferma, foarte armonizata in acelasi timp, si cu contributii concrete in combaterea terorismului, pentru ca la nivelul UE, cel putin pana acum, pozitiile au fost poate nuantate. Nu a fost acelasi gen de angajament unitar, asa cum a fost cazul Aliantei Nord-Atlantice, al altor operatiuni cu parteneri internationali, cu SUA".

Titus Corlatean a mentionat ca s-a facut un prim pas, la Bruxelles, cand in cadrul Consiliul de Afaceri Externe s-a discutat despre operatiunea in Mali, scrie Mediafax.

Intrebat despre colaborarea cu autoritatile algeriene in timpul atacului terorist, el a raspuns: "Am transmis direct si la cel mai inalt nivel diplomatic asteptarile noastre privind privilegierea, ca prioritatea numarul unul este salvarea ostaticilor, pentru ca stiam care este pozitia statului algerian, modul in care trateaza operatiunile teroriste, cu interventie directa si nu cu negociere. In acelasi timp, si noi, si britanicii, si francezii, si americanii, si norvegienii au trasmis acest lucru".

Presedintele Basescu a declarat, luni, ca, urmare a crizei din Algeria, se pune intrebarea "Cum ne aparam cetatenii?", el aratand ca acestia au plecat cu gandul ca statul ii va apara si ca nu se poate trece peste aceste evenimente fara a raspunde la intrebarea "Ce ne asumam din ce s-a intamplat?".

"Zilele acestea cu totii am vazut ca terorismul se afla la frontiera de sud a UE. Evenimentele din Algeria au confirmat inca o data ca grupari teroriste puternice sunt capabile sa ucida cetatenii nostri.

Nu putem trece peste evenimentele din Algeria fara sa ne punem cel mai serios aceasta intrebare: Cum ii putem apara pe cetatenii nostri?", a spus Traian Basescu la intalnirea anuala cu diplomatii acreditati la Bucuresti.

Seful statului a precizat ca cetatenii pleaca cu sentimentul ca statul lor ii va apara.

"Nu avem o evaluare finala asupra a ceea ce s-a intamplat. Cert este ca acolo au murit cetatenii nostri nevinovati, cetateni americani, japonezi, oameni care s-au dus cu companiile noastre. Nu avem dreptul sa trecem peste acest eveniment fara a da un raspuns: Ce ne asumam din ce s-a intamplat in Algeria?".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri