Un martor la atacul terorist din Algeria: "S-a tras mult in reprize"

"S-a tras mult in reprize", a declarat vineri dimineata un cetatean francez, care a ramas ascuns sub pat timp de 40 de ore, evitand astfel sa fie luat ostatic in Algeria, unde armata algeriana a efectuat un asalt masiv impotriva comandoului rapitorilor islamisti, relateaza AFP.

"S-a tras mult in reprize, depindea", a declarat pentru postul de radio Europe1 Alexandre Berceaux, un francez, salariat al companiei CIS Catering, care sustine ca se afla "la baza Sonatrach de la In Amenas".

"Exista teroristi morti, expatriati, localnici", a spus el, fara sa poata preciza daca operatiunea militara continua vineri dimineata.

In cursul luarii de ostatici, miercuri, dimineata, "am auzit enorm de multe focuri de arma. Tocmai se dadea o alarma care ne anunta sa ramanem in locul in care ne aflam. Nu stiam daca era un exercitiu sau daca era reala", a continuat el.

"Nimeni nu se astepta. Instalatia era protejata. Sunt forte militare la fata locului", a continuat francezul.

"Am ramas ascuns timp de aproape 40 de ore in camera mea. Am stat sub pat. Am pus scanduri cam peste tot, in caz de nevoie. Aveam putina mancare, ceva de baut, nu stiam cat timp va dura", a adaugat Berceaux, care crede ca a fost salvat de militari algerieni.

"Erau militari imbracati in verde. Cred ca erau militari algerieni", a spus francezul, aflat in continuare sub soc.

"Erau cu colegi. Asa i-am recunoscut. Altfel nu as fi deschis niciodata", a adaugat acest martor, care s-a ascuns in timpul luarii de ostatici, la o distanta de "cateva minute pe picioare de locul unde se aflau teroristii".

"Aveam informatia potrivit careia exista un ranit in camara restaurantului, ieri (joi) dimineata. Mai intai am gasit trei englezi, care erau ascunsi in tavanul fals, plus aceasta persoana ranita, care a fost trimisa direct la spital", a adaugat el.

"Cred ca exista si alte persoane ascunse. Acolo sunt pe cale sa efectueze o numaratoare", a mai spus Alexandre Berceaux.

Vineri dimineata, niciun bilant oficial exact nu a fost dat publicitatii referitor la aceasta operatiune militara, despre care nu se stia daca a fost incheiata joi seara, la complexul de la In Amenas, in Sahara, la aproximativ 1.300 de kilometri sud-est de capitala, asa cum a anuntat agentia algeriana de presa APS.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri