Antreprenoriatul nu este pentru oricine, un lucru pe care multi ajung sa il afle pe propria piele. Cei care reusesc sa cladeasca un produs functional, o echipa inchegata si sa se extinda si pe alte piete, de cele mai multe ori nu o fac avand la indemana o “reteta a succesului”, ci cu sute de nopti nedormite, pivotari sau salarii intarziate. Am aflat mai multe despre greutatile vietii de antreprenor de la Cristi Barladeanu, fondator ThinkOut, in cadrul editiei cu numarul 9 a podcastului Future Banking.

Cristi Barladeanu a deschis, impreuna cu un prieten, prima firma in ultimul an de liceu, imediat dupa ce a implinit varsta de 18 ani, fiind “setat” pe ideea ca trebuie sa faca antreprenoriat in tehnologie.

“Visam sa facem un proiect care sa genereze venituri fara sa muncim ora de ora. Pe atunci nu stiam de notiunea software as a service, dar cumva doream sa facem o platforma care sa ne ofere acest lucru”, isi aminteste Barladeanu.

La un moment dat a realizat ca nu stie prea multe despre cum trebuie gestionata o companie, asa ca a ales sa invete acest lucru din postura de angajat. Dupa un an si jumatate a revenit in antreprenoriat si a pus bazele Think NON, o afacere prin care oferea servicii de product development si consultanta in business, ce dupa aproximativ 10 ani s-a transformat in ThinkOut. Noua entitate, lansata la inceputul anului 2016, avea sa se concentreze pe dezvoltarea propriului produs, respectiv o platforma de cashflow management.

ThinkOut va face parte din Harta FinTech-urilor din Romania, ce va fi lansata pe 1 octombrie in cadrul evenimentului Future Banking FinTech Edition, la care va puteti inscrie gratuit AICI.

La 3 ani de la acel moment, business-ul pe care il conduce isi face loc pe pietele din Polonia si Ungaria, gratie acceleratoarelor MKB Fintechlab si Huge Thing, dar si a unei echipe bine puse la punct. In toata aceasta perioada s-a lovit de diverse provocari, fiind nevoit sa amane plata salariilor sau sa isi regandeasca platforma din cauza faptului ca Romania nu a reusit sa transcrie la nivel national directiva PSD2, ale carei norme obligatorii intra in vigoare luna aceasta. E constient ca sirul provocarilor va continua, iar pe lista lucrurilor care "i-ar putea aduce esecul", prima pozitie este ocupata de burnout.

"Discutand cu multi fondatori de startup-uri am observat ca burnout-ul este o chestie trecuta cu vederea. E ca acea metoda de tortura chinezeasca denumita death by a thousand cuts, pentru ca de cele mai multe ori nu vine o lovitura care sa te nenoroceasca. Se poate intampla asta, respectiv o schimbare legislativa sau un competitor puternic care sa iti inchida business-ul, insa de cele mai multe ori se intampla cu uzura constanta si mica, cu cate un om care iti pleaca sau o problema tehnica pe care nu o poti rezolva", explica Cristi.

Fondatorul ThinkOut este de parere ca o reconsiderare constanta a ceea ce face si a motivului pentru care a ales sa faca asta reprezinta o solutie care l-a ajutat sa depaseasca o parte dintre momentele dificile si sa se departeze pentru moment de burnout. De asmenea, "Te-ai gandit sa inchizi?", este o intrebare pe care o aude extrem de des, iar raspunsul pe care il da este "Sigur, zilnic, dimineata de dimineata imi pun intrebarea asta la care trebuie sa raspund sincer".

Puteti afla mai multe despre planurile ThinkOut si povestea din spatele business-ului, ascultand Podcastul Future Banking cu numarul 9 pe care il gasiti mai jos.

Sursa foto: Kaspars Grinvalds / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri