Ce pensie primeste cineva care a muncit peste 60 de ani, dintre care aproape 8 ani ca director general? Dar daca acel CEO este Papa Benedict al XVI-lea, ce bani credeti ca ar trebui sa primeasca odata cu retragerea? Potrivit ziarului italian La Stampa, Suveranul Pontif in retragere urmeaza sa primeasca o pensie de 2.500 euro pe luna. Vi se pare mult?
Ziarul italian, citat de MarketWatch, scrie ca Benedict al 16-lea este primul Papa care se retrage din ultimii 600 de ani, ceea ce il indreptateste sa primeasca o pensie similara cu a episcopilor pentru restul vietii.

Totusi, suma nu este impresionanta avand in vedere ca a condus Biserica Catolica pentru aproape 8 ani. Pensia este chiar la jumatate fata de cea a unui cardinal care s-a retras, dar este posibil ca succesorul lui Benedict sa il numeasca cardinal, moment in care pensia sa se va dubla, la 5.000 euro.

Oricum, Biserica ii va asigura fostului Papa conditiile unei vieti decente, de la mancare pana la costurile cu gradinaritul.

In 28 februarie cand intra in vigoare demisia, Papa isi va lua cu el toate cadourile, pianul, pisicile si toata corespondenta privata, dar va lasa in Vatican cartile, mobila si documentele pe care le-a semnat in functie.

"Se vor sorta documentele oficiale ale Bisericii de cele personale", a precizat Federico Lombardi, purtatorul de cuvant al Vaticanului.

Cine este Benedict al XVI-lea?

Benedict al XVI-lea, care a anuntat in urma cu o aproape doua saptamani ca demisioneaza, la varsta de 85 de ani, urmeaza sa lase amintirea unui papa care a vrut sa clarifice mesajul unei Biserici afectate de diferite scandaluri, inclusiv de pedofilie, incercand totodata o reconcliere a credintei si ratiunii.

Acest eminent profesor german de teologie, care nu a suscitat pasiunea de care a beneficiat Ioan Paul al II-lea, dar care s-a bucurat de un respect tot mai mare de-a lungul timpului, devine Papa la 19 aprilie 2005, la varsta de 78 de ani, dupa ce a condus aproape un sfert de secol Congregatia pentru Doctrina Credintei, un fost Oficiu Sfant.

El se va confrunta cu cea mai profunda criza a Bisericii contemporane, cea a dezvaluirilor in cascada, in mai multe tari din Europa si America de Nord, a unor abuzuri sexuale comise asupra unor copiii de catre membri ai clerului, agravate de "omerta" ierarhiei.

Condamnand dur aceste "pacate" si ordonand o toleranta zero, Benedict al XVI-lea va cere in mod explicit "iertare" victimelor in iunie 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri